Detalhes do Documento

A morte de semente. Sua importância na tecnologia pós-colheita do cacau

Autor(es): Ferrão, José Eduardo Mendes cv logo 1

Data: 2008

Identificador Persistente: http://hdl.handle.net/10400.5/1039

Origem: Repositório da UTL

Assunto(s): cocoa; efficient fermentation; death-seed; post-harvesting technology; cacau; morte-semente; fermentação eficaz; tecnologia pós-colheita


Descrição
The author shows a practical method to determine the moment of “death of the seed” in the course of “cocoa gum” fermentation and how to proceed to get an efficient fermentation on a short term, assuring the achievement of all the reactions generating the chocolate flavour to be developed during seeds roasting, obtaining larger rotation of material used in postharvesting technology, reduction in the number of workers and savings in dry product.
Tipo de Documento Artigo
Idioma Português
delicious logo  facebook logo  linkedin logo  twitter logo 
degois logo
mendeley logo


    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia