Detalhes do Documento

Application of FTIR-ATR Spectroscopy for the quality control of wine spirits, b...

Autor(es): Anjos, O. cv logo 1 ; Caldeira, I. cv logo 2

Data: 2013

Identificador Persistente: http://hdl.handle.net/10400.11/1966

Origem: Repositório Científico do Instituto Politécnico de Castelo Branco

Assunto(s): Methanol; Acetaldehyde; Ethyl acetate; Brandies; FTIR-ATR spectroscopy


Descrição
This study attempted to apply a rapid method for the determination of methanol, acetaldehyde and ethyl acetate in wine spirits, brandies and grape marc spirits, using Fourier Transform Infrared – Attenuated Total Reflectance (ATR) Spectroscopy.
Tipo de Documento Documento de conferência
Idioma Inglês
delicious logo  facebook logo  linkedin logo  twitter logo 
degois logo
mendeley logo


    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia