Só está disponível o resumo. ; Avaliação da qualidade e rotulagem do mel: adequação à nova legislação.
Evaluation of alcoholic beverages with wild berries: alcoholic beverages with juniper berry and blueberry liquor.
Só está disponível o resumo. ; Ordenamento apícola com recurso a metodologias SIG.
Só está disponível o resumo. ; Caracterização da composição em açúcares do mel da região de Castelo Branco.
Só está disponível o resumo. ; Visão sobre os últimos dez anos de investigação em pólen apícola.
Só está disponível o resumo. ; Aplicación de redes neuronales en la determinación de origen botánico de miel a partir de sus propiedades físico-químicas.
Só está disponível resumo. ; Morphological, mechanical, and optical properties of cypress papers.
A total of 120 Acacia melanoxylon R. Br. (Australian blackwood) stem discs, belonging to 20 trees from four sites in Portugal, were used in this study. The samples were kraft pulped under standard identical conditions targeted to a Kappa number of 15. A Near Infrared (NIR) partial least squares regression (PLSR) model was developed for the Kappa number prediction using 75 pulp samples with a narrow Kappa number...
Wood samples of Cupressus arizonica, C. lusitanica, and C. sempervirens were evaluated for chemical, anatomical, and pulp characteristics as raw material for pulp production. Two 17-year-old trees per species were harvested, and wood samples were taken at a height of 2 m. Wood chips from Pinus pinaster (Portugal) and P. sylvestris (Finland) were used as references. C. arizonica differed from C. lusitanica and C...
Só está disponível o resumo. ; Determinação estrutural de compostos fenólicos partindo da absorção UV recolhida on-line por HPLC/DAD.
Financiadores do RCAAP | |||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |