Encontrados 5 documentos, a visualizar página 1 de 1

Ordenado por Data

Investigação na área de nutrição e alimentação animal

Borba, Alfredo Emílio Silveira de; Vouzela, Carlos Fernando Mimoso; Rego, Oldemiro Aguiar do; Rosa, Henrique José Duarte; Pires, Fernando Jorge da Rocha

Jornadas "Ciência nos Açores - que futuro?", Biblioteca Pública e Arquivo Regional de Ponta Delgada, 7 e 8 de Junho de 2013. ; A equipa de investigadores que trabalha na Área de Nutrição e Alimentação Animal desenvolve os seus trabalhos de investigação segundo três linhas principais: 1. Estratégias alimentares que melhoram as características sensoriais e a qualidade da gordura (conjugados do ácido linoleico, C...


O conhecimento do passado para apoiar, no futuro, a Agricultura, Zootecnia e Te...

Madruga, João; Borba, Alfredo Emílio Silveira de; Vouzela, Carlos Fernando Mimoso; Rosa, Henrique José Duarte; Rego, Oldemiro Aguiar do

Jornadas "Ciência nos Açores - que futuro?", Biblioteca Pública e Arquivo Regional de Ponta Delgada, 7 e 8 de Junho de 2013.


The effects of supplementation with sunflower and soybean oils on the fatty aci...

Rego, Oldemiro Aguiar do; Rosa, Henrique José Duarte; Portugal, Paula V.; Franco, Tiago; Vouzela, Carlos Fernando Mimoso

Copyright © INRA, EDP Sciences, 2005. ; The objective of this study was to observe the effect of supplementation with vegetable oils (VO) on the fatty acid profiles and conjugated linoleic acid (CLA) content of milk fat. Twelve dairy cows in mid lactation fed on pasture were blocked by body weight, milk production and days in lactation and randomly allocated from blocks to 3 treatments repeated in a Latin squa...


Effect of diet on the fatty acid pattern of milk from dairy cows

Rego, Oldemiro Aguiar do; Portugal, Paula V.; Sousa, Marisa B.; Rosa, Henrique José Duarte; Vouzela, Carlos Fernando Mimoso

Copyright © INRA, EDP Sciences, 2004. ; Twelve dairy cows 130 days in milk were sorted by milk production and body weight and assigned to three feeding regimens in a 3 × 3 Latin-square design, in order to study the effects of diet on milk fatty acid (FA) composition. The cows were fed a total mixed ration (TMR) consisting of corn silage (60%) and concentrate (40%) on dry matter basis, or grazed pasture, withou...


The feeding value of green and ensiled São Jorge natural pasture

Borba, Alfredo Emílio Silveira de; Vouzela, Carlos Fernando Mimoso; Borba, Anabela F. R. S.

Special Issue: IVth International Symposium on the Nutrition of Herbivores, Clermont-Ferrand (France), September 11-15, 1995. ; This paper presents the results of a study of the feeding value of São Jorge pastures in green and in big bale silage.


5 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor











Data





Tipo de Documento



Recurso


Assunto















    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia