Encontrados 7 documentos, a visualizar página 1 de 1

Ordenado por Data

Trichophagia and trichobezoar: case report

Santos, T; Madeira, N; Alcafache, J; Vicente, C; Molinar, G; Noronha, J

OBJECTIVE: Trichobezoar consists of a compact mass of hair occupying the gastric cavity to a various extent. When the trichobezoar extends past the duodenum it is better referred to as Rapunzel Syndrome. Although trichobezoars are well described in terms of surgical diagnostic and procedure, there are only but very scarce reports on psychiatric literature, usually associated with trichotillomania. The authors p...


Effect of light sources on nanohardness, elastic modulus and water sorption of ...

Juchem,Cristiane de O; Leitune,Vicente C. B; Collares,Fabrício M; Samuel,Susana M. W

The aim of this study was to evaluate the effect of a light source on nanohardness, elastic modulus, water sorption and solubility of a composite resin. Four curing units were used, three of which had an LED and another had a halogen source. The resin composite Z250 (3M ESPE) was used for all tests. For water sorption and solubility, five resin disks were made (15 mm in diameter and 1 mm thick), and these were ...

Data: 2011   |   Origem: OASIS br

Constituintes químicos, avaliação das atividades citotóxica e antioxidante de M...

Nunes,Xirley P.; Mesquita,Rafael F.; Silva,Davi A.; Lira,Daysianne P.; Costa,Vicente C. O.; Silva,Marianna V. B.; Xavier,Aline L.

Mimosa paraibana Barneby foi submetida a um estudo fitoquímico para o isolamento de seus constituintes químicos, através de métodos cromatográficos usuais, e posterior identificação estrutural, utilizando-se métodos espectroscópicos de RMN ¹H e 13C uni e bidimensionais, além de comparações com modelos da literatura. Deste estudo pioneiro, foram isolados e identificados cinco constituintes da fase clorofórmica: ...

Data: 2008   |   Origem: OASIS br

Composição química e modulação da resistência bacteriana a drogas do óleo essen...

Costa,Vicente C. O.; Tavares,Josean F.; Agra,Maria F.; Falcão-Silva,Vivyanne S.; Facanali,Roselaine; Vieira,Maria Aparecida R.; Marques,Márcia Ortiz M.

O óleo essencial das folhasde Rollinia leptopetala foi obtido por hidrodestilação em aparelho de Clevenger e a sua composição química foi analisada através de CG-EM. Com essa técnica, foi possível identificar 22 constituintes em uma mistura complexa demonoterpenos (54,5%) e sesquiterpenos (45,5%). O principal componente encontradonas folhas foi o biciclogermacreno (22,47%). O óleo essencial foi avaliado numa li...

Data: 2008   |   Origem: OASIS br

Whey protein gelation : the effect of tryptic hydrolysis

Torres, D.; Vicente, C. R.; Teixeira, J. A.; Gonçalves, M. P.

The ability of whey proteins (WP) to form heat induced gels and provide texture is desirable for some “solid like” foods like processed meat, dairy and bakery products. However, this property limits the application of whey proteins in “liquid like” foods including beverages, baby formula and salad dressings [1]. Enzymatic hydrolysis impairs the gelation ability and improves the thermal stability of WP and can b...


Knowledge about STD/AIDS and sexual behavior among high school students in Rio ...

Trajman,Anete; Belo,Márcia Teresa; Teixeira,Eleny G.; Dantas,Vicente C. S.; Salomão,Frederico M.; Cunha,Antônio J. Ledo A.

The incidence of AIDS and other sexually transmitted diseases (STDs) is increasing among adolescents. In order to better understand high-risk sexual behavior among students, a cross-sectional study based on a self-answered anonymous questionnaire was conducted in 10 public and private high schools in Rio de Janeiro, Brazil. Data were obtained on sociodemographics, knowledge of STD/AIDS, and sexual behavior. Amo...

Data: 2003   |   Origem: OASIS br


7 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor











Data







Tipo de Documento




Recurso




Assunto















    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia