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Cultivo de Saccharomyces cerevisiae adaptada em D-xilulose sob condições aeróbi...

Suarez, C. A. G.; Cavalcanti-Montano, I. D.; Horta, Ana C. L.; Roberto, R. C.; Sousa Jr., R.; Ferreira, E. C.; Rocha, I.; Zangirolami, T. C.

O desenvolvimento de um processo para produção de etanol com uma alta produtividade a partir de D-xilulose é de grande interesse econômico. Esse processo pode agregar maior valor aos resíduos lignocelulósicos, além de promover um aproveitamento completo da biomassa, utilizando-se suas frações celulósica e hemicelulósica para a obtenção de etanol. O objetivo do presente trabalho foi estudar a assimilação de D-xi...


Análise dos fluxos metabólicos em Saccharomyces cerevisiae a partir de D-xilulo...

Cavalcanti-Montano, I. D.; Suarez, C. A. G.; Sousa Jr., R.; Giordano, R. C.; Ferreira, E. C.; Zangirolami, T. C.; Rocha, I.

A viabilidade econômica da produção de etanol 2G depende da eficiente fermentação da fração hemicelulósica por S. cerevisiae. A xilulose, isômero da xilose e principal componente da hemicelulose do bagaço, pode ser convertida pela levedura em biomassa, etanol, xilitol ou outros metabólitos. A otimização da produção de etanol requer a análise do metabolismo da xilulose. Modelos metabólicos permitem efetuar simul...


Estimation of mass transfer parameters in a Taylor-Couette-Poiseuille heterogen...

Resende,M. M.; Vieira,P. G.; Sousa Jr,R.; Giordano,R. L. C.; Giordano,R. C.

A bench-scale, continuous vortex flow reactor (VFR), with a radius ratio, h, equal to 0.48 and an aspect ratio, G, equal to 11.19 was studied. This reactor may be used in the enzymatic hydrolysis of polypeptides obtained from sweet cheese whey with enzymes immobilized on agarose gel. Operational conditions were 2410 < Re q < 11793 and 30-min residence time for glycerol-water, 14% w/w, 27ºC (Re ax = 1.1) and for...

Data: 2004   |   Origem: OASIS br

Kinetic model for whey protein hydrolysis by alcalase multipoint-immobilized on...

Sousa Jr,R.; Lopes,G. P.; Tardioli,P. W.; Giordano,R. L. C.; Almeida,P. I. F.; Giordano,R.C.

Partial hydrolysis of whey proteins by enzymes immobilized on an inert support can either change or evidence functional properties of the produced peptides, thereby increasing their applications. The hydrolysis of sweet cheese whey proteins by alcalase, which is multipoint-immobilized on agarose gel, is studied here. A Michaelis-Menten model that takes into account competitive inhibition by the product was fitt...

Data: 2004   |   Origem: OASIS br

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