Encontrados 10 documentos, a visualizar página 1 de 1

Ordenado por Data

Think Tank: Relatório Estratégico sobre Publicação Científica Biomédica em Port...

Tato Marinho, R; Donato, H; Fernandez-Llimos, F; Massano, J; Silva, JM; Almeida, M; Carvalho, JC; Villanueva, T; Fonseca, JE


Apolipoprotein E epsilon-4 polymorphism is associated with younger age at refer...

Baptista, R; Rebelo, M; Decq-Mota, J; Dias, P; Monteiro, P; Providência, LA; Silva, JM

The risk of coronary heart disease (CHD) is related to environmental factors and genetic variants. Apolipoprotein E (apoE) polymorphisms are heritable determinants of total and low-density lipoprotein cholesterol, with some authors suggesting an association between the ε4 allele and CHD. We investigated the relationship between apoE genotype and age at referral to a specialized lipid clinic by the primary care ...




Incontinência urinária secundária ao carvedilol

Porto, J; Silva, JM; Alexandrino, MB; Alves-Moura, JJ


Estatinas e microalbuminúria

Dias, P; Silva, JM; Silva, N; Alexandrino, MB; Alves-Moura, JJ


Intoxicação Por Agonista Beta Adrenérgico

Carrola, P; Devesa, N; Silva, JM; Ramos, F; Alexandrino, MB; Moura, JJ

Os autores descrevem dois casos clínicos (pai e filha), que recorreram ao Serviço de Urgência com tremor das extremidades, ansiedade, palpitações, náuseas, cefaleias e tonturas, duas horas após ingestão de fígado de vaca. Analiticamente apresentavam leucocitose com neutrofilia, hipocaliémia e hiperglicémia. Após tratamento com potássio e.v. e propranolol, houve desaparecimento da sintomatologia no SU. Os sintom...


Esteato-hepatite não alcoólica: a propósito de um caso clínico

Devesa, N; Carrola, P; Silva, JM; Alexandrino, MB; Alves-Moura, JJ



The triglyceride lowering effect of fish oils is affected by fish consumption

Silva, JM; Souza, I; Silva, R; Tavares, P; Teixeira, F; Serra e Silva, P

We investigated the efficacy of fish oils in Portuguese patients with hypertriglyceridaemia and mixed hyperlipidaemia, and the influence of fish consumption on the triglyceride lowering capacity of fish oils. Forty patients participated in this double-blind study, consisting of a 4-week dietary or wash-out baseline period after which patients were randomly assigned to receive either 12 fish oil capsules (3.6 g/...


10 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor











Data








Tipo de Documento


Recurso


Assunto















    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia