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Differences in salivary α-amylase levels among women with different taste sensi...

Sequeira, Márcia; Rodrigues, Lénia; Costa, Ana R; Pinheiro, C; Antunes, Célia M; Lamy, Elsa

Saliva is the main component of taste receptor cells external environment, and consequently it may have a decisive role in taste perception. Taste sensitivity varies among different individuals. Sensitivity to the compound n-6-propylthiouracil (PROP) has been considerably studied and besides the known influence of genetic background, the contribution of perireceptor environment is not completely clear yet. Sali...


Differences in salivary α-amylase levels among women ith different taste sensit...

Sequeira, Márcia; Rodrigues, Lénia; R Costa, Ana; Antunes, Célia; Pinheiro, Cristina; Lamy, Elsa

Saliva is the main component of taste receptor cells external environment, and consequently it may have a decisive role in taste perception. Taste sensitivity varies among different individuals. Sensitivity to the compound n-6-propylthiouracil (PROP) has been considerably studied and besides the known influence of genetic background, the contribution of perireceptor environment is not completely clear yet. Sali...


Esquizofrenia paranoide ou esquizotipia versus criatividade

Sequeira, Márcia

A referência à relação entre psicopatologia e criatividade data da Grécia Antiga (1). No último século observou-se a exaustiva exploração da relação bipolaridade e criatividade, que ofuscou o estudo da relação da criatividade com a esquizofrenia, doença com um importante peso na sociedade atual. A esquizofrenia paranoide, pelo marcado predomínio da sintomatologia positiva, sem a deterioração cognitiva, que cara...

Data: 2012   |   Origem: Ubi Thesis - Conhecimento Online

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