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Diagnóstico imunológico de doenças associadas a vectores existentes em Portugal

Alves, M.J.; Luz, T.; Santos, A.S.; De Sousa, R.; Lopes de Carvalho, I.; Zé-Zé, L.; Amaro, F.; Parreira, P.; Núncio, M.S.


Evaluation of long-chain alcohols as diet composition markers in goats grazing ...

Ferreira, L. M. M.; Celaya, R.; Santos, A. S.; Guedes, C. M. V.; Rodrigues, M. A. M.; Mayes, R. W.; Osoro, K.

Data: 2012   |   Origem: Repositório da UTAD

Chronic Q fever with no elevation of inflammatory markers: a case report

Boattini, M.; Almeida, A.; Barata Moura, R.; Abreu, J.; Santos, A.S.; Rico, M.T.

Chronic q Fever with no elevation of inflammatory markers: a case report. Boattini M, Almeida A, Moura RB, Abreu J, Santos AS, Toscano Rico M. SourceDepartment of Internal Medicine, St. Marta's Hospital, 1169-024 Lisbon, Portugal. Abstract We describe the case of a 55-year-old man with a biological prosthetic aortic valve who suffered from epigastrium and right hypochondrium pain associated with intermittent n...


Pequi cake composition, hydrolysis and fermentation to bioethanol

Macedo,A. L.; Santos,R. S.; Pantoja,L.; Santos,A. S.

Pequizeiro (Caryocar brasiliense Camb) fruits have been evaluated as a potential raw material for the newly established biodiesel industry. This scenario demands applications using the solid co-product derived from the extraction of pequi oil, called cake or meal. This study analyses the acid hydrolysis of carbohydrates present in the pequi meal in order to obtain fermentable sugars and evaluates their conversi...

Data: 2011   |   Origem: OASIS br

The utilization of long-chain fatty acids as markers for diet composition estim...

Ferreira, L. M. M.; Celaya, R.; Santos, A. S.; Falco, V.; Guedes, C.; Rodrigues, M. A. M.; Osoro, K.

Data: 2011   |   Origem: Repositório da UTAD

Hepatite granulomatosa em bovino causada por Mycobacterium avium subsp. paratub...

Rodrigues,A.B.F; Ristow,P; Santos,A.S.O; Lilenbaum,W; Fonseca,L.S; Carvalho,C.B; Carvalho,E.C.Q

Samples from intestines, liver, and lymph nodes were collected from a dairy steer with clinical suspicion of paratuberculosis. The samples were processed for histologic examination with hematoxylin-eosin and Zihel-Neelsen (ZN) staining for the detection of acid-fast bacilli (AFB), and submitted to immunohistochemistry (IHC). Macroscopic changes were observed in the small intestines, with thickening and corrugat...

Data: 2010   |   Origem: OASIS br

Evaluation of very long-chain fatty acids and n-alkane epicuticular compounds a...

Ferreira, L.M.M.; Celaya, R.; Falco, V.; Oliván, M.; Santos, A.S.; Guedes, C.; Rodrigues, M.A.M.; Osoro, K.

Data: 2010   |   Origem: Repositório da UTAD

Comparison of long-chain fatty acids and alkanes as markers to estimate diet co...

Ferreira, L.M.M.; Celaya, R.; Santos, A.S.; Falco, V.; Guedes, C.; Rodrigues, M.A.M.; Osoro, K.

Data: 2010   |   Origem: Repositório da UTAD

Efeito fungitóxico in vitro do óleo resina e do óleo essencial de copaíba (Copa...

Deus,R.J.A.; Carvalho,A.S.C.; Banna,D.A.D.S.; Arruda,M.S.P.; Alves,C.N.; Santos,A.S.

Óleo de Copaifera multijuga Hayne, in natura e as frações foram avaliadas quanto às atividades fungitóxicas in vitro, frente a cinco espécies de fungos filamentosos do gênero Aspergillus e três espécies de leveduras do gênero Candida. Concentrações de óleo resina e de óleo essencial na faixa de 0,08 mg mL-1 a 1,6 mg mL-1 foram usadas para as análises qualitativa e quantitativas. As amostras foram dispostas sobr...

Data: 2009   |   Origem: OASIS br

Assessment of very long-chain fatty acids as complementary or alternative natur...

Ferreira, L. M. M.; Carvalho, S.; Falco, V.; Celaya, R.; Garcia, U.; Santos, A. S.; Rodrigues, M. A. M.; Osoro, K.

Data: 2009   |   Origem: Repositório da UTAD

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