In “How Judges Think” R. Posner’s main purpose is to develop a “cogent, unified, realist and appropriately eclectic account of how judges arrive to their decisions in nonroutine cases”. Because “law” is unnable to generate acceptable answers to all legal questions there’s an open area in which judges have decisional discretion. This article focuses on that concept of “open area” and in how judges behave when ...
Generalized Procrustes analysis (GPA) was used to test the sensory attributes of Terrincho lamb meat, a product with Protected Designation of Origin (PDO) labelling. Effects of sex and carcass weight on the following sensory attributes: toughness, juiciness, flavour intensity, odour intensity, stringiness, and level of sweetness were tested. Tests were performed on 28 females and 29 males placed within three cl...
Este trabajo tiene como objetivo evaluar el efecto del tiempo de cura y de la especie sobre las características microbiológicas y sensoriales de piernas curadas de ovino y caprino. Se han utilizado dieciséis animales, con peso medio de 20±1,9 kg. Las piernas seleccionadas, con aproximadamente 3 kg, han sido sometidas a un proceso de salazón y un proceso de cura en ambiente controlado. A las piernas de ovino se ...
Los embutidos son, por sus características nutricionales y organolépticas, productos alimenticios de alta calidad que interesa preservar. Para aumentar el rendimiento de las explotaciones agrícolas,industrias de productos cárnicos y principalmente para reutilizar carnes procedentes de animales que no se encuadran en marcas de calidad, son desarrollados nuevos productos, como embutidos de carne de ovino y caprin...
O presunto é o produto obtido a partir de pernas de suíno curado por salga profunda e seguidamente exposta à secagem e maturação, podendo ser fumada. O desenvolvimento de produtos inovadores como é o caso de presuntos provenientes de pernas de ovino e caprino da raça Churra Galega Bragançano e da raça Serrana da região de Bragança, permite valorizar produtos provenientes de animais com peso e idade, e fora de m...
Tese de doutoramento. Engenharia Química e Biológica. Universidade do Porto. Faculdade de Engenharia. 2011
This study is part of a Project that aims to study a strategy which gives value-added to sheep and goat meat of animals which have very low price and out of quality label products as “Cabrito Serrano” and “Borrego Transmontano”. Bragançana ewes and Serrana goats’ carcasses were used in the production of a fresh sausage. Transformation was made in a traditional industry, according to 2 main recipes, including or...
Este trabalho teve como principal objectivo a caracterização físico-química de salsichas frescas à base de carne de ovinos e caprinos, cujos animais excedem o peso e idade exigido pelo caderno de especificações das marcas de qualidade com denominações, DOP ou IGP. Neste sentido o principal objectivo do presente trabalho será demonstrar que a elaboração deste novo produto permite acrescentar valor a animais que ...
Bebês de baixo peso ao nascer apresentam demandas de cuidados na alimentação decorrentes das exigências metabólicas no primeiro ano de vida, desafiando as famílias no confronto entre as recomendações dos profissionais e as práticas culturais. Para desvelar e articular a prática sociocultural dos familiares na alimentação deste bebê, aplicou-se o método criativo-sensível, no domicílio de seis famílias, no períod...
Financiadores do RCAAP | |||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |