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Exigências de energia de animais Nelore puros e mestiços com as raças Angus e S...

Marcondes,M.I.; Valadares Filho,S.C.; Oliveira,I.M.; Paulino,M.F.; Paulino,P.V.R.; Detmann,E.; Silva,L.F.C.

Objetivou-se com este trabalho estimar as exigências nutricionais de energia líquida e metabolizável de animais Nelore, Nelore-Angus e Nelore-Simental, as eficiências de uso da energia metabolizável para ganho e mantença e a eficiência de deposição de energia na forma de proteína e gordura. Foram utilizados 69 animais (23 Nelore, 23 Nelore-Angus e 23 Nelore-Simental): quatro animais de cada grupo genético (12 n...

Data: 2011   |   Origem: OASIS br

The impact of water, sports drink and sports drink with caffeine intake on phys...

Lima, S.C.; Oliveira, E.M.; Teixeira, Vitor Hugo

[abstract] ; [resumo]


TLR9 is required for full host resistance to Mycobacterium avium infection but ...

N. B. Carvalho; F. S. Oliveira; F. V. Durães; Manuela Flórido; M. V. Caliari; Rui Appelberg; S. C. Oliveira


Isotermas de adsorção e calor isostérico da palma forrageira enriquecida protei...

Campos,Ana R. N.; Silva,Flávio L. H. da; Gomes,Josivanda P.; Oliveira,Líbia S. C.; Oliveira,Marinévea M.

O enriquecimento protéico da palma forrageira através de fermentação semissólida com a utilização de leveduras visou aumentar o valor nutricional dessa forragem a fim de que possa ser utilizada como suplemento protéico para ração animal, que poderá ser oferecida ainda úmida ou ser secada e armazenada sob condições adequadas. O presente trabalho foi realizado com o objetivo de estudar as isotermas de adsorção da...

Data: 2009   |   Origem: OASIS br

Callus cell culture of Pothomorphe umbellata (L.) under stress condition leads ...

Khalil,N. M.; Mello,M. A. M.; França,S. C.; Oliveira,L. A. A.; Oliveira,O. M. M. F.

Pothomorphe umbellata (L.) known on Brazil as Caapeba has a number of popular medicinal use, and it has been studied in relation to its pharmacological activity. Peroxidase specific activity (units/mg protein) was evaluated in callus cell culture samples of the P.umbellata, grown in two different MS medium (media 1 and media 2), submitted to 16 hours photoperiod or kept in darkness. Cell growth rate curve showe...

Data: 2006   |   Origem: OASIS br

Maintaining optimal atmosphere conditions for fruits and vegetables throughout ...

Brech, J. K.; Chau, K. V.; Fonseca, S. C.; Oliveira, F. A. R.; Silva, F. M.; Nunes, M. C. N.; Bender, R. J.

Optimal controlled and modified atmospheres (CA and MA) for fresh produce vary according to the specie, its maturity or ripeness stage, the temperature, and the duration of exposure. However, individual lots of produce are typically handled for different times and at different temperatures during storage, transportation, and retail display. In this paper, we review some of our previous work showing the potentia...


Simulação numérica da camada limite planetária na região de Iperó, SP-Brasil

Scolar,J.; Neto,E. S. C.; Oliveira,A. P. de; Soares,J.

A camada limite planetária (CLP) na região de Iperó-SP é estudada através de simulações numéricas utilizando um modelo unidimensional com fechamento de segunda ordem. Os resultados indicam que os fluxos verticais turbulentos, em resposta ao aquecimento solar, de calor sensível e latente têm valores máximos próximo à superfície decrescendo linearmente com a altura, favorecendo assim os transportes de calor e umi...

Data: 2000   |   Origem: OASIS br

Development of perforation-mediated modified atmosphere packaging to preserve f...

Oliveira, F.A.R.; Fonseca, S.C.; Oliveira, J.C.; Brecht, J.K.; Chau, K.V.

The use of perforations as a means of obtaining large size containers suitable for modified atmosphere packaging (MAP) would greatly enhance the applicability of this technology for storage and distribution of fresh and minimally processed products. General concepts of MAP, and advantages and drawbacks of using perforations to achieve it are discussed. Products for which perforated packages can be used are list...


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