Encontrados 5 documentos, a visualizar página 1 de 1

Ordenado por Data

Extraction of fibrinolytic proteases from Streptomyces sp. DPUA1576 using PEG-p...

Silva, Germana Michelle de Medeiros e; Marques, Daniela Araújo Viana; Porto, Tatiana Souza; Lima Filho, José L.; Teixeira, J. A.

Extraction of fibrinolytic protease from Streptomyces sp. DPUA1576 fermentation broth was performed using polyethylene glycol (PEG) – phosphate salts aqueous two phase system (ATPS). The influence of pH, PEG molar mass, PEG and phosphate concentrations on fibrinolytic protease partition coefficient (K) were evaluated by 24 full factorial design. Fibrinolytic protease partitioned preferentially to the (PEG)-rich...


Integrated process production and extraction of the fibrinolytic protease from ...

Sales, Amanda Emmanuelle; Souza, Fabiana América Silva Dantas de; Teixeira, J. A.; Porto, Tatiana Souza; Porto, Ana Lúcia Figueiredo

Fibrinolytic proteases are enzymes that degrade fibrin; these enzymes are a promising alternative for thrombolytic therapy, and microorganisms produce them. The aim of this study was to evaluate the optimum conditions for the integrated production and purification of fibrinolytic protease from Bacillus sp. UFPEDA 485. Extractive fermentation was carried out in a culture medium containing soybean flour and by ad...


Effect of pH and temperature on phytase and biomass production by submerged fer...

Nascimento, J. C. S.; Souza, F. A. S. D.; Porto, Tatiana Souza; Mussatto, Solange I.; Teixeira, J. A.; Porto, Ana L. F.

Phytase production and biomass was evaluated in present work by submerged fermentation with Aspergillus niger var. phoenicis URM 4924. Experimental assays were done under different conditions of pH (4.0 to 8.0) and temperature (25 to 35 ºC), and the influence of these variables on the responses was studied through a 22 central composite design and response surface methodology. Phytase and biomass production wer...


Avaliação de variáveis que influenciam a hidrólise enzimática da caseína do lei...

Lira,Tatiana Barros Ferreira; Bezerra,Vilma Sobral; Silva,Flávio de Oliveira; Dias,Giselle Maria Pereira; Lima Filho,José Luiz de; Porto,Tatiana Souza

O objetivo deste trabalho foi avaliar os efeitos da temperatura, pH, relação enzima:substrato (E:S) e tempo de reação sobre a hidrólise enzimática da caseína do leite de cabra Moxotó, com uso de diferentes enzimas proteolíticas. A hidrólise enzimática da caseína caprina foi realizada com uso de tripsina, pepsina e papaína. Para cada enzima, foram utilizados dois níveis de cada variável, na avaliação de seus efe...

Data: 2010   |   Origem: OASIS br

Variáveis que influenciam a produção de celulases e xilanase por espécies de As...

Sales,Marilia Ribeiro; Moura,Rosemery Batista de; Porto,Tatiana Souza; Macedo,Gorete Ribeiro de; Porto,Ana Lúcia Figueiredo

O objetivo deste trabalho foi determinar as variáveis que influenciam a produção simultânea de celulases e xilanase por Aspergillus aculeatus URM 4953 e A. phoenicis URM 4924, com uso de bagaço de cana-de-açúcar como substrato. As variáveis avaliadas foram pH inicial, tempo de cultivo, concentração do substrato, agitação, concentração do inóculo, temperatura, tipo de bagaço de cana-de-açúcar e espécie de Asperg...

Data: 2010   |   Origem: OASIS br

5 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor











Data



Tipo de Documento




Recurso



Assunto















    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia