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Redes neuronais artificiais para a previsão da qualidade em carnes

Portelinha, Manuel

Dissertação de Mestrado em Sistemas de Informação ; A recente criação de produtos cárnicos de origem ovina, com Denominação de Origem ou Identificação Geográfica Protegida, é um incentivo ao desenvolvimento de produtos de qualidade, cujas características devem corresponder às expectativas dos consumidores. De facto, estes dão cada vez mais prioridade à qualidade dos produtos em detrimento da quantidade, estand...


Lamb meat quality assessment by support vector machines

Cortez, Paulo, 1971-; Portelinha, Manuel; Rodrigues, Sandra; Cadavez, Vasco; Teixeira, Alfredo

The correct assessment of meat quality (i.e., to fulfill the consumer's needs) is crucial element within the meat industry. Although there are several factors that affect the perception of taste, tenderness is considered the most important characteristic. In this paper, a Feature Selection procedure, based on a Sensitivity Analysis, is combined with a Support Vector Machine, in order to predict lamb meat tender...


Lamb meat quality assessment by support vector machines

Cortez, Paulo; Portelinha, Manuel; Rodrigues, Sandra; Cadavez, Vasco; Teixeira, A.

The correct assessment of meat quality (i.e., to fulfill the consumer's needs) is crucial element within the meat industry. Although there are several factors that affect the perception of taste, tenderness is considered the most important characteristic. In this paper, a Feature Selection procedure, based on a Sensitivity Analysis, is combined with a Support Vector Machine, in order to predict lamb meat tender...

Data: 2006   |   Origem: Biblioteca Digital do IPB

Lamb meat tenderness prediction using neural networks and sensitivity analysis

Cortez, Paulo, 1971-; Portelinha, Manuel; Rodrigues, Sandra; Cadavez, Vasco; Teixeira, Alfredo

The assessment of quality is a key factor for the meat industry, where the aim is to fulfill the consumer's needs. In particular, tenderness is considered the most important characteristic affecting consumer perception of taste. In this paper, a Neural Network Ensemble, with feature selection based on a Sensitivity Analysis procedure, is proposed to predict lamb meat tenderness. This difficult real-world prob...


Previsão da tenrura da carne de cordeiro via redes neuronais artificiais e anál...

Portelinha, Manuel; Cortez, Paulo, 1971-; Rodrigues, Sandra; Cadavez, Vasco; Teixeira, Alfredo

A avaliação da qualidade é um factor chave para a indústria da carne, onde o objectivo primordial reside na satisfação das necessidades dos consumidores. Em particular, a tenrura é considerada a mais importante característica que afecta o paladar da carne. Neste trabalho, é proposto um Conjunto de Redes Neuronais , baseado na selecção de atributos via um procedimento de Análise de Sensibilidade, para a predição...


Lamb meat tenderness prediction using neural networks and sensitivity analysis

Cortez, Paulo; Portelinha, Manuel; Rodrigues, Sandra; Cadavez, Vasco; Teixeira, A.

The assessment of quality is a key factor for the meat industry, where the aim is to fulfill the consumer’s needs. In particular, tenderness is considered the most important characteristic affecting consumer perception of taste. In this paper, a Neural Network Ensemble, with feature selection based on a Sensitivity Analysis procedure, is proposed to predict lamb meat tenderness. This difficult real-world proble...

Data: 2005   |   Origem: Biblioteca Digital do IPB

Previsão da tenrura da carne de cordeiro via redes neuronais artificiais e anál...

Portelinha, Manuel; Cortez, Paulo; Rodrigues, Sandra; Cadavez, Vasco; Teixeira, A.

A avaliação da qualidade é um factor chave para a indústria da carne, onde o objectivo primordial reside na satisfação das necessidades dos consumidores. Em particular, a tenrura é considerada a mais importante característica que afecta o paladar da carne. Neste trabalho, é proposto um Conjunto de Redes Neuronais1, baseado na selecção de atributos via um procedimento de Análise de Sensibilidade, para a predição...

Data: 2005   |   Origem: Biblioteca Digital do IPB

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