Encontrados 38 documentos, a visualizar página 1 de 4

Ordenado por Data

Quanta lactose há no meu iogurte?

Borges, Tânia; Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia; Trindade, Eunice; Pissarra, Susana; Amil, Jorge

Introdução: O leite e os seus derivados são os fornecedores de lactose na alimentação. Naturalmente, os produtos lácteos fermentados, como o iogurte, apresentam menor teor de lactose, que pode ser variável dependendo dos ingredientes usados na sua produção. Dada a grande variedade de produtos e sobremesas lácteas hoje disponíveis no mercado, pretendeu-se conhecer a concentração de lactose dos iogurtes. Métodos:...

Data: 2014   |   Origem: Acta Pediátrica Portuguesa

Protective mechanism of xanthohumol against genotoxicity of heat generated comp...

Moura, Cristina; Prucha, Mafalda; Viegas, Olga; Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel

[Abstract] ; [Resumo]


Influence of the addition of B-glucans in the volatiles profile in homemade bread

Silva, Ricardo; Erben, Melina; Gallardo, Anabella; Henriques, Clarisse; Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia

[Abstract] ; [Resumo]


Quantification of hydroxymethylfurfural and furfural in bread by high performan...

Moreira, Patricia; Henriques, Rita; Petisca, Catarina; Viegas, Olga; Henriques, Clarisse; Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia

[Abstract] ; [Resumo]


Influence of B-glucans addition on texture and color of homemade bread

Barbosa, Inês; Gallardo, Anabella; Erben, Melina; Henriques, Clarisse; Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia

[Abstract] ; [Resumo]


TEXTURE AND COLOR OF BREAD: INFLUENCE OF beta-GLUCANS ADDITION

Galardo, A.; Barbosa, I.; Erben, M.; Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia

[Abstract] ; [Resumo]


Effect of different beer marinades on the formation of polycyclic aromatic hydr...

Álvarez, Iria; Viegas, Olga; Carballo, E. Martínez; Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel


Polycyclic aromatic hydrocarbons formation in different types of charcoal grill...

Viegas, Olga; Pancrazio, Gastón; Prucha, Mafalda; Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia


Tremoço (Lupinus albus): composição nutricional, propriedades nutraceuticas e a...

Oliveira, Leandro; Afonso, Cláudia; Pinho, Olívia

[Abstract] ; [Resumo]


Headspace solid-phase Microextraction of Volatile and furanic Compounds in Coat...

Pérez-Palacios, M.T.; Petisca, Catarina; Pinho, Olívia; Ferreira, I.M.P.L.V.O.

This work evaluated the effect of temperature on headspace solid-phase microextraction of volatile and furanic compounds in coated fish sticks. The major goal was the analysis of the samples as consumed, to reproduce volatile compounds people feel when consuming those products. Extraction at 37 ºC (the human body temperature) throughout the HS-SPME analysis of volatile and furanic compounds in coated fish was c...


38 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor











Data









Tipo de Documento




Recurso




Assunto












    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia