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Quantification of hydroxymethylfurfural and furfural in bread by high performan...

Moreira, Patricia; Henriques, Rita; Petisca, Catarina; Viegas, Olga; Henriques, Clarisse; Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia

[Abstract] ; [Resumo]


Headspace solid-phase Microextraction of Volatile and furanic Compounds in Coat...

Pérez-Palacios, M.T.; Petisca, Catarina; Pinho, Olívia; Ferreira, I.M.P.L.V.O.

This work evaluated the effect of temperature on headspace solid-phase microextraction of volatile and furanic compounds in coated fish sticks. The major goal was the analysis of the samples as consumed, to reproduce volatile compounds people feel when consuming those products. Extraction at 37 ºC (the human body temperature) throughout the HS-SPME analysis of volatile and furanic compounds in coated fish was c...


Furanic compounds in espresso coffee capsules: validation of a HSSPME GC-MS met...

Petisca, Catarina; Martins, Z.E.; Pinho, Olívia; Ferreira, I.M.P.L.V.O.

[Abstract] ; [Resumo]


Quantification of nitrate and nitrite in spinach and lettuce by reverse-phase h...

Pinto, Edgar; Petisca, Catarina; Amaro, Luís; Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel

[abstract] ; [resumo]


Reduction of Heterocyclic Aromatic Amines formation in pan-fried meat by red wi...

Petisca, Catarina; Melo, Armindo; Viegas, Olga; Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia

[abstract] ; [resumo]


Heterocyclic aromatic amines formation in grilled fatty fish

Melo, Armindo; Petisca, Catarina; Costa, M.; Viegas, Olga; Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia

[abstract] ; [resumo]


Influence of green tea marinades on the formation of heterocyclic aromatic amin...

Quelhas, Inês; Petisca, Catarina; Viegas, Olga; Melo, Armindo; Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel

[abstract] ; [resumo]


Determination of AalfaC and other pyrolitic heterocyclic amines in cooked meat ...

Viegas, Olga; Melo, Armindo; Petisca, Catarina; Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia

[abstract] ; [resumo]


Interaction between heterocyclic aromatic amines and antioxidants: a food safet...

Petisca, Catarina; Eça, Rosário; Quelhas, Inês; Melo, Armindo; Viegas, Olga; Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia

[abstract] ; [resumo]


Quantificação dos compostos bioactivos em infusões de chá verde dos Açores: com...

Petisca, Catarina Isabe Bento

Resumo da tese: Neste estudo pretendeu-se avaliar a influência do tempo de infusão, da temperatura e das características da água no teor de catequinas, ácido gálico, teofilina e cafeína presentes em infusões de chá verde dos Açores. Adicionalmente, estes compostos foram quantificados em bebidas engarrafadas que mencionam chá verde na sua composição e comparados com os teores encontrados nas infusões de chá verd...


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