Encontrado 1 documento, a visualizar página 1 de 1

Ordenado por Data

Anthocyanin-rich extract decreases indices of lipid peroxidation and DNA damage...

Ramirez-Tortosa, Carmen; Cabrita, Luís; Andersen, Øyvind M.; Gardner, P.T.; Morrice, P.C.; Wood, S.G.; Duthie, S.J.; Collins, A.R.; Garry, G.G.

Anthocyanins are secondary plant metabolites responsible for the blue, purple, and red color of many plant tissues. The phenolic structure of anthocyanins conveys marked antioxidant activity in model systems via donation of electrons or hydrogen atoms from hydroxyl moieties to free radicals. Dietary intakes of anthocyanins may exceed 200 mg/day, however, little is known about their antioxidant potency in vivo. ...

Data: 2001   |   Origem: Biblioteca Digital do IPB

1 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor










Data


Tipo de Documento


Recurso


Assunto











    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia