Encontrados 12 documentos, a visualizar página 1 de 2

Ordenado por Data

The impact of nitrogen on yeast fermentation and wine quality. A review

Mendes-Ferreira, Ana; Barbosa, C.; Lage, Patrícia; Mendes-Faia, Arlete

Data: 2011   |   Origem: Repositório da UTAD

Accumulation of Non-Superoxide Anion Reactive Oxygen Species Mediates Nitrogen-...

Mendes-Ferreira, Ana; Sampaio-Marques, B.; Barbosa, C.; Rodrigues, F.; Costa, V.; Mendes-Faia, Arlete; Ludovico, P.; Leao, C.

Data: 2010   |   Origem: Repositório da UTAD

Potential virulence factors of Candida spp. isolated from clinical and food sou...

Costa, E.; Inês, A.; Mendes-Faia, Arlete; Saavedra, M.J.; Mendes-Ferreira, Ana

Data: 2010   |   Origem: Repositório da UTAD

Optimization of honey-must preparation and alcoholic fermentation by Saccharomy...

Mendes-Ferreira, Ana; Cosme, F.; Barbosa, C.; Falco, V.; Inês, A.; Mendes-Faia, Arlete

Data: 2010   |   Origem: Repositório da UTAD

The production of hydrogen sulphide and other aroma compounds by wine strains o...

Mendes-Ferreira, Ana; Barbosa, Catarina; Falco, Virgílio; Leão, Cecília; Mendes-Faia, Arlete

Data: 2009   |   Origem: Repositório da UTAD

Nitrogen addition influences formation of aroma compounds, volatile acidity and...

Barbosa, Catarina; Falco, Virgilio; Mendes-Faia, Arlete; Mendes-Ferreira, Ana

Data: 2009   |   Origem: Repositório da UTAD

Mead production: selection and characterization assays of Saccharomyces cerevisiae

Pereira, Ana Paula; Dias, Teresa; Andrade, João Verdial; Ramalhosa, Elsa; Mendes-Ferreira, Ana; Mendes-Faia, Arlete; Estevinho, Leticia M.

Mead is a traditional alcoholic drink which results from the fermentation of diluted honey. Yeasts used in mead production are, usually, wine Saccharomyces cerevisiae strains. Most of these yeasts are not adapted to the conditions of mead production namely, high sugar levels, low pH values and reduced nitrogen concentrations. The inability of yeast strains to respond and adapt to unfavorable stressful growth co...

Data: 2009   |   Origem: Biblioteca Digital do IPB

Transcriptional Response of Saccharomyces cerevisiae to Different Nitrogen Conc...

Mendes-Ferreira, Ana; del Olmo, M.; Garcia-Martinez, J.; Jimenez-Marti, E.; Mendes-Faia, Arlete; Perez-Ortin, J. E.; Leao, C.

Data: 2007   |   Origem: Repositório da UTAD

Saccharomyces cerevisiae Signature Genes for Predicting Nitrogen Deficiency dur...

Mendes-Ferreira, Ana; del Olmo, M.; Garcia-Martinez, J.; Jimenez-Marti, E.; Leao, C.; Mendes-Faia, Arlete; Perez-Ortin, J. E.

Data: 2007   |   Origem: Repositório da UTAD

The nature of the nitrogen source added to nitrogen depleted vinifications cond...

Jiménez-Martí, Elena; Aranda, Agustín; Mendes-Ferreira, Ana; Mendes-Faia, Arlete; Olmo, Marcel lí

Data: 2007   |   Origem: Repositório da UTAD

12 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor











Data






Tipo de Documento




Recurso




Assunto










    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia