BACKGROUND: The use of betaine as a dietary supplement to reduce fat deposition and increase lean muscle mass in pigs is increasing. However, there is no available information on its effect on the physical and chemical (i.e. fatty acid (FA) profile) characteristics of pork. RESULTS: The effects of long-term betaine intake (1 g betaine kg−1 diet for 20 weeks) on the chemical and physical characteristics of Muscu...
This study was undertaken to investigate the effects of long termbetaine intake on the cholesterol and lipid profile of Alentejano (AL) pigs. At 36 kg body weight (BW), castrated male and female pigs fed a commercial (C) diet, were divided into two groups: i) Group C, consuming the C diet; and ii) Group CB, consuming the C diet supplemented with 1 g/kg betaine. Pigs were slaughtered at ,100 kg BW. Fasting plasm...
Irrigated C4 photosynthesis grasses are more productive than C3 grasses in portuguese hot season, due to better use of nitrogen, water, high temperatures and solar radiation. The aim of this study was to evaluate the ensiling characteristics and limiting factors of ’Splenda’ (Setaria sphacelata var. sericea x S. sphacelata var. splendida).
O presente trabalho teve como objectivo determinar o efeito da utilização de aditivos químicos e biológicos na composição química e valor nutritivo de silagens feitas à base de ervas espontâneas de baixa palatabilidade da região de Évora. Este ensaio foi constituído por cinco tratamentos: um testemunha, dois com ácido fórmico (2,5 e 5 l de ácido fórmico ADD-F®/t MV) e dois com aditivos biológicos (Alltech® e Ke...
O presente trabalho teve como objectivo determinar o efeito da utilização de aditivos químicos e biológicos na composição química e valor nutritivo de silagens feitas à base de ervas espontâneas de baixa palatabilidade da região de Évora. Este ensaio foi constituído por cinco tratamentos: um testemunha, dois com ácido fórmico (2,5 e 5 l de ácido fórmico ADD-F®/t MV) e dois com aditivos biológicos (Alltech® e Ke...
O presente trabalho teve como objectivo determinar o efeito da utilização de aditivos químicos e biológicos na composição química e valor nutritivo de silagens feitas à base de ervas espontâneas de baixa palatabilidade da região de Évora. Este ensaio foi constituído por cinco tratamentos: um testemunha, dois com ácido fórmico (2,5 e 5 l de ácido fórmico ADD-F®/t MV) e dois com aditivos biológicos (Alltech® e Ke...
Financiadores do RCAAP | |||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |