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A better physical environment in the workplace means higher well-being? A study...

Andrade, C.; Hernández-Fernaud, E.; Lima, M. L.

Physical working conditions have potential effects on health, and play an important role in quality of life, and job satisfaction, yet most studies on the direct or indirect consequences of physical environmental conditions on healthcare professionals’ focus on outcomes such as performance, efficiency, and error. The objective of this study was to analyze the effects of the physical environment quality of healt...

Data: 2013   |   Origem: Repositório do ISCTE-IUL

Quem está comendo comigo? Influência social indirecta no comportamento alimenta...

Batista, M. T.; Lima, M. L.

Neste estudo abordamos o comportamento alimentar de pessoas ambivalentes em contextos sociais. Apesar das evidências de que a qualidade dos alimentos pode desempenhar um papel importante, a literatura apenas tem vindo a considerar quem são os outros com quem se partilha a refeição. Os participantes comeram gomos de maçã ou batatas fritas, numa de três condições experimentais: sozinhos, em co-ação com amigos ou ...

Data: 2013   |   Origem: Repositório do ISCTE-IUL

A contextual approach on sex-related biases in pain judgments: The moderator ef...

Bernardes, S. F.; Lima, M. L.

WOS:000299559200006 (Nº de Acesso Web of Science) ; “Prémio Científico ISCTE-IUL 2012” ; Although women report feeling more pain than men, their pain is often underdiagnosed and undertreated. By proposing a gender-based theoretical conceptualisation, we argue that such sex-related biases may be enhanced or suppressed by contextual variables pertaining to the clinical situation, the perceiver or the patient. C...

Data: 2011   |   Origem: Repositório do ISCTE-IUL

Produção de leite, leite residual e concentração hormonal de vacas Gir × ...

Porcionato,M.A.F.; Negrão,J.A.; Lima,M.L.P.

Avaliaram-se as concentrações de ocitocina e de cortisol e as produções de leite e de leite residual de três grupos genéticos de vacas: ½Gir×½Holandês (n=6, grupo genético F2), ¼Gir×¾Holandês (n=6, grupo genético F3) e Holandês (n=6, grupo genético H), ordenhadas mecanicamente e na ausência do bezerro. O grupo genético H produziu mais leite do que os grupos F2 e F3, e a c...

Data: 2005   |   Origem: OASIS br

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