Encontrados 11 documentos, a visualizar página 1 de 2

Ordenado por Data

Azorean macroalgae as a food supplement: determination of proteins, fiber, and ...

Paiva, Lisete S.; Lima, Elisabete M. C.; Baptista, José A. B.; Patarra, Rita F.; Neto, Ana I.

11º Encontro de Química dos Alimentos (11EQA). Instituto Politécnico de Bragança, Bragança, Portugal, 16-19 de Setembro. ; This study evaluates the chemical composition (proteins, fiber, total lipids, total carbohydrates and ash) os selected macroalgae common at the Azorean shores with potencial nutricional value for human food suplement. The protein content ranged from 2.86% to 18.48% of dry weight (DW) for P...


Antioxidant activity of macroalgae from the Azores

Paiva, Lisete S.; Patarra, Rita F.; Neto, Ana I.; Lima, Elisabete M. C.; Baptista, José A. B.

Free radical scavenging activity (FRSA) was studied to determine the antioxidant activity of 8 common macroalgae species found in the Azores. Species under study were Porphyra sp., Osmundea pinnatifida, Pterocladiella capillacea, Sphaerococcus coronopifolius and Gelidium microdon, from Rhodophyta; Ulva compressa and Chaetomorpha pachynema, from Chlorophyta and Fucus spiralis from Phaeophyta.The antioxidant acti...


Total lipid content, fatty acid profile and nutritional value of selected macro...

Paiva, Lisete S.; Lima, Elisabete M. C.; Baptista, José A. B.; Patarra, Rita F.; Neto, Ana I.

International Symposium FloraMac2012. Colégio dos Jesuítas, Funchal, Madeira, 5-8 de Setembro.


Extraction and quantification of water-soluble vitamins from selected macroalga...

Guerrero, Pedro J.; Paiva, Lisete S.; Lima, Elisabete M. C.; Baptista, José A. B.; Patarra, Rita F.; Neto, Ana I.

International Symposium FloraMac2012. Colégio dos Jesuítas, Funchal, Madeira, 5-8 de Setembro.


Nutritional value of selected macroalgae

Patarra, Rita F.; Paiva, Lisete S.; Neto, Ana I.; Lima, Elisabete M. C.; Baptista, José A. B.

Copyright © Springer Science+Business Media B.V. 2011. ; Macroalgae are traditionally used in human and animal nutrition. Their protein and fiber content have been widely studied and differ according to the species, their geographic origin and their seasonal conditions. In addition to their value for human nutrition, seaweeds have multiple therapeutically applications (e.g., weight control, hypocholesterolemic...


Potencial nutricional de macroalgas marinhas dos Açores. Determinação do teor d...

Furtado, Miguel; Paiva, Lisete S.; Lima, Elisabete M. C.; Baptista, José A. B.; Patarra, Rita F.; Neto, Ana I.

IV Congresso da Ordem dos Biólogos e II Congresso dos Biólogos dos Açores (Painel Biologia Marinha e Oceanografia). Ponta Delgada, Açores, 13-15 de Outubro de 2011.


Mais-valia nutricional de macroalgas marinhas dos Açores. Determinação do teor ...

García, Ismael G.; Paiva, Lisete S.; Lima, Elisabete M. C.; Baptista, José A. B.; Patarra, Rita F.; Neto, Ana I.

IV Congresso da Ordem dos Biólogos e II Congresso dos Biólogos dos Açores (Painel Biologia Marinha e Oceanografia). Ponta Delgada, Açores, 13-15 de Outubro de 2011.


Nutritional Value and Antioxidant Activity of Selected Azorean Macrophytes.

Patarra, Rita F.; Paiva, Lisete S.; Leite, João; Lima, Elisabete M. C.; Neto, Ana I.; Baptista, José A. B.

International Symposium FloraMac 2010. Ponta Delgada, Açores, 23-25 de Setembro de 2010.


Comparison of free radical scavenging activities of selected Azorean seaweeds.

Paiva, Lisete S.; Patarra, Rita F.; Neto, Ana I.; Lima, Elisabete M. C.; Baptista, José A. B.

7th Asia-Pacific Conference on Algal Biotechnology. Delhi, Índia, 1-4 de Dezembro de 2009.


Protein and fiber of selected Azorean seaweeds.

Patarra, Rita F.; Paiva, Lisete S.; Neto, Ana I.; Lima, Elisabete M. C.; Baptista, José A. B.

7th Asia-Pacific Conference on Algal Biotechnology. Delhi, Índia, 1-4 de Dezembro de 2009.


11 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor











Data






Tipo de Documento



Recurso


Assunto















    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia