Encontrados 22 documentos, a visualizar página 1 de 3

Ordenado por Data

Sructural equation modeling applied to sex, romance and liminal behaviour in to...

Lança, M.; Marques, João Filipe; Valle, Patrícia Oom do

Sex and romance are part of everyday life and therefore are part of the contemporary tourism experiences. Tourism, such as has been stressed by the literature, consists of a rupture with the everyday life – a liminal space-time which enables liminal behaviours. In these behaviours one can include a greater willingness for romance and sexual relationships. One of the dimensions of the theoretical articulation be...


Investigating Population Structure of Sea Lamprey (Petromyzon marinus, L.) in W...

Lança, M.J.; Machado, Maria; Mateus, C.S.; Lourenço, M.; Ferreira, A.F.; Quintella, B.R.; Almeida, P.R.

This study hypothesizes the existence of three groups of sea lamprey Petromyzon marinus L. in Portugal (North/Central group, Tagus group, and Guadiana group), possibly promoted by seabed topography isolation during the oceanic phase of the life cycle. Within this context, our purpose was to analyze the existence of a stock structure on sea lamprey populations sampled in the major Portuguese river basins using b...


Water content control to improve space charge storage in a cork derivative

Lança, M. C.; Cunha, I.; Marques, J. P.; Neagu, E.R.; Gil, Luís; Dias, C. J.; Marat-Mendes, J. N.

The influence of humidity content on the electrical and dielectric properties of a composite made from recycled TetraPak® containers and granulated cork was studied. The material components have been dried before preparation and after the composite was conditioned by keeping the samples in a dry environment (desiccator) or in an oven at high temperature (70oC in air). The differences observed in electrical prop...

Data: 2013   |   Origem: Repositório do LNEG

Perfil em ácidos gordos da carne de lampreia marinha (Petromyzon marinus, L.) d...

Lança, M.J.; Machado, A.M.; Almeida, Pedro R.

A carne de pescado deve corresponder às expectativas do consumidor no que se refere aos atributos de qualidade sanitária, organolética e nutritiva. Os lípidos são constituintes importantes dos alimentos na medida em que influenciam e determinam o aspeto sensorial do alimento, o sabor, o odor, a maciez, a suculência, a aparência e a sensação de saciedade após a refeição. Estes atributos estão especialmente relac...


Sexualidade lúdica em contexto turístico: o caso da concentração motard de Faro

Lança, M.

Dissertação de mest., Sociologia (Mobilidades e Identidades), Faculdade de Economia, Univ. do Algarve, 2012 ; O sexo e o romance fazem parte da vida quotidiana, mas tendem a ser mais proeminentes durante as férias. O turismo também faz parte das necessidades humanas e representa uma ruptura com a rotina do dia-a-dia. A relação entre turismo, sexo e romance tem sido estudada ao longo dos anos, permitindo uma ma...


Can heart tissue fatty acid profile be used as a tool to discriminate sea lampr...

Lança, M.J.; Machado, M.; Ferreira, R.; Alves-Pereira, I.; Mateus, C.; Quintella, B.R.; Almeida, P.R.

This study proposes to evaluate the use of heart tissue fatty acid signature and multivariate analysis of fatty acid profile as a possible discriminating tool for sea lamprey P. marinus populations sampled in Portuguese river basins. Local fisherman collected adult sea lampreys in eight Portuguese river basins (Minho, Lima, Cávado, Douro, Vouga, Mondego, Tagus and Guadiana) at the beginning of their spawning mi...


Electrical properties of cork and derivates

Lança, M. C.; Neagu, E.R.; Dias, C. J.; Gil, Luís; Marat-Mendes, J. N.

The electrical properties of natural cork, commercial cork agglomerates (for floor and wall covering) and a composite of cork/TetraPak® were studied. The composite was developed at LNEG/Portugal and is made of recycled cork and TetraPak® containers. Measurements of isothermal charge and discharge currents (ICC/IDC) and dielectric relaxation spectroscopy (DRS) were made. The isothermal currents characteristics a...

Data: 2011   |   Origem: Repositório do LNEG

Estudo histopatológico de lesões ateroscleróticas em suínos de raça Alentejana.

Ramos, A.; Bento, O.P.; Lança, M.J.; Martins, J.M.; Capela-Silva, F.; Freitas, A.

Neste trabalho experimental procedeu-se à medição da espessura e à caracterização histológica de lesões ateroscleróticas, em suínos de raça Alentejana, procurando-se estabelecer uma relação entre estas e os valores dos parâmetros sanguíneos associados ao desenvolvimento deste processo patológico. As concentrações plasmáticas de triacilgliceróis, fosfolípidos, colesterol total, colesterol livre, LDLc e HDLc fora...


The issue of outwelling in the Guadiana River estuary (Portugal): some findings...

Bettencourt, A.M.; Quaresma, L.; Lança, M.J.

Abstract The ‘‘Outwelling Theory’’ states that salt marshes play a major role in exporting production to adjacent estuarine and coastal ecosystems. However, it has been found that some marshes act as net importers instead of net exporters of organic matter and nutrients. Once we include mangroves and refine the analysis to comprehend bacterioplankton, organic and stable isotope tracers, the picture became, more...


Aplicação da cromatografia de partição gás-líquido no estudo da ecologia trófic...

Lança, M.J.; Pinela, S.; Quintella, B.; Almeida, P.R.

Apesar da relevância biológica e do impacto económico associado à sua exploração comercial, a informação existente acerca dos hábitos alimentares na fase marinha parasitária da lampreia-marinha é muito limitada e poucos estudos têm examinado a organização metabólica desta espécie. A inactividade alimentar associada à migração reprodutora confere algumas garantias de que a composição em ácidos gordos dos lípidos...


22 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor











Data











Tipo de Documento






Recurso





Assunto















    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia