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Sensory Properties of Macaroni with and without Green Banana Pulp and the Appli...

Alvarenga, Nuno Bartolomeu; Borralho, Elsa; Escola, Hugo; André, Samuel; Carola, Teresa; Ribeiro, Carlos; Dias, João; Taipina, Magda; Lamardo, Leda

This article belongs to a special issue 11th International Congress on Engineering and Food (ICEF11) Edited By George Saravacos, Petros Taoukis, Magda Krokida, Vaios Karathanos, Harris Lazarides, Nikolaos Stoforos, Constantina Tzia and Stavros Yanniotis ; The green banana flour or green banana is a complex–carbohydrate source (mainly as resistant starch), minerals, vitamins and fiber. It is important to take i...


Mineral and vitamin content of beef, chicken, and turkey hydrolysates mineral a...

Pinto e Silva,Maria Elisabeth Machado; Paton,Ive; Trigo,Marlene; von Atzingen,Maria Carolina B. C.; Kira,Carmem S.; Inomata,Emiko I.; Lamardo,Leda C. A.

The purpose of this study was to assess the concentration of vitamins and minerals in meat protein hydrolysates. Calcium, phosphorus and iron were analyzed by inductively coupled-plasma atomic emission spectrophotometry; vitamin C was analyzed by the reduction of cupric ions and vitamins B1 and B2 by fluorescence. Regarding minerals, the beef hydrolysate (BH) had more iron than the turkey hydrolysate (TH) and t...

Data: 2008   |   Origem: OASIS br

Composição química dos frutos de Campomanesia xanthocarpa Berg-Myrtaceae

Vallilo,Maria Isabel; Moreno,Paulo Roberto Hrithowitsch; Oliveira,Elisabeth de; Lamardo,Leda Conceição Antonia; Garbelotti,Maria Lima

Frutos in natura de C. xanthocarpa (Myrtaceae), coletados em diferentes estádios de amadurecimento na Floresta Estadual de Assis, município de Assis - SP, foram avaliados por meio de métodos tradicionais de análise, técnicas cromatográficas e de espectrometria de massas e de emissão ótica quanto à composição nutricional, ao perfil químico do óleo volátil e ao teor de elementos inorgânicos. Os resultados mostrar...

Data: 2008   |   Origem: OASIS br

Composição química dos frutos de Campomanesia adamantium (Cambessédes) O.Berg

Vallilo,Maria Isabel; Lamardo,Leda Conceição Antonia; Gaberlotti,Maria Lima; Oliveira,Elisabeth de; Moreno,Paulo Roberto Hrihorowitsch

Frutos de C. adamantium (Myrtaceae), coletados em diferentes estádios de amadurecimento na Floresta Estadual de Assis - São Paulo -, foram avaliados quanto à composição nutricional, perfil de óleo volátil e presença de elementos inorgânicos. O fruto apresentou alto teor de água (75,9%), baixo pH (4,3) e elevada acidez (1,2 g em ácido cítrico). Além disso, destacou-se como excelente fonte de vitamina C (234 mg 1...

Data: 2006   |   Origem: OASIS br

Características físicas e químicas dos frutos do cambucizeiro (Campomanesia phaea)

Vallilo,Maria Isabel; Garbelotti,Maria Lima; Oliveira,Elisabeth de; Lamardo,Leda Conceição Antonia

Frutos de Campomanesia phaea (Myrtaceae) são muito procurados pela população rural para preparo de sucos, sorvetes e bebidas alcoólicas. Para avaliar as características físicas, o potencial nutricional e o seu aproveitamento na indústria de alimentos, frutos nos seus diversos estádios de amadurecimento foram coletados em abril de 2003 no Parque Estadual da Serra do Mar, Núcleo Caraguatatuba-SP. Os dados do diâm...

Data: 2005   |   Origem: OASIS br

Occurrence of aflatoxins in peanuts and peanut products consumed in the State o...

Sabino,Myrna; Milanez,Thais Valéria; Lamardo,Leda Conceição Antonia; Inomata,Emiko Ikejiri; Zorzetto,Maria Ângela Pompeu; Navas,Sandra Aparecida

One hundred and thirty seven samples of peanuts and peanut containing foods were collected in markets in the State of São Paulo, Brazil, between January 1995 an December 1997. Most of the samples were collected by the Inspection Service of São Paulo Secretary of Health. The foods included raw peanuts, peanut candies ("paçoca" and "pé de moleque"), peanut butter, fried/roasted salted peanuts, "torrone", chocolat...

Data: 1999   |   Origem: OASIS br

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