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As Manhãs Informativas da Rádio Renascença: Perfil dos Noticiários da Manhã 1

Henriques, Cláudia Marisa Martins

Relatório de Estágio apresentado para cumprimento dos requisitos necessários à obtenção do grau de Mestre em Jornalismo ; Neste relatório caracterizamos as manhãs informativas da Rádio Renascença, incidindo o nosso foco de análise sobre os noticiários emitidos às 8h00, 8h30, 9h00 e 9h30, os quais se integram no turno dos jornalistas da designada Manhã 1. Analisámos peças noticiosas, verificámos as agendas de a...

Data: 2013   |   Origem: Repositório Institucional da UNL

Tourism demand among Higher Education students in Portugal – a comparative regi...

Henriques, Claúdia; Gouveia, Pedro

This article presents a study on the characteristics of Portugueseyouth tourism demand, such as students in Higher Education. Thesize and scope of the territorial sample collected allows acharacterization of this segment of demand, by Portugueseregions/NUT II. At the same time, it is possible to distinguish themain High students tourism motivations and the existence offactors that induce a territorial different...

Data: 2013   |   Origem: Tourism & Management Studies

CULTURAL TOURISM AND STUDENTS IN HIGHER EDUCATION. THE ALGARVE STUDY CASE

Henriques, Cláudia; Escola de Gestão, Hotelaria e Turismo, Univerisdade do Algarve

This paper aims to further explore the relationship between cultural tourism and young people (namely, students in Higher Education at the Algarve University). The choice of the target population group was based on the assumption that these students have a differentiated profile in terms of tourism from other population segments. At the same time, it was based on the recognition that young people with higher le...

Data: 2012   |   Origem: Tourism & Management Studies

LITERARY TOURISM. OLHÃO THROUGH JOAO LUCIO’S PERSPECTIVE

Henriques, Cláudia; Algarve University; Quinteiro, Sílvia; Algarve University

This article is focused on the relation between literature and tourism, assuming that literary tourism can contribute to the reinforcement of the identity and genius loci of a tourist destination. The article constitutes simultaneously a study about the Algarvian poet João Lúcio, and suggests the possibility of developing literary tourism in Olhão, based on this poet?s life and work. ; Este artigo aborda a re...

Data: 2012   |   Origem: Tourism & Management Studies

O turismo literário. Olhão sob a perspectiva de João Lúcio

Quinteiro, Sílvia Moreno de Jesus e; Henriques, Cláudia

Este artigo aborda a relação entre turismo e literatura, sob o pressuposto de que a valorização turístico-literária de um destino pode contribuir para o reforço da sua identidade e geniusloci. Paralelamente, assenta no estudo da vida e obra do poeta algarvio João Lúcio e constitui-se como uma reflexão exploratória sobre a possibilidade de desenvolvimento do turismo literário em Olhão.


O Diário de Notícias e o Diário de Notícias da Madeira : análise do processo de...

Henriques, Cláudia Sofia Camacho

Este trabalho pretende contribuir para o estudo da imprensa em Portugal, e pretende fazê-lo abordando os processos de agendamento do Diário de Notícias e Diário de Notícias da Madeira. Para a concretização deste estudo optou-se por analisar comparativamente os dois jornais diários em dois meses escolhidos de forma aleatória e pretendeu-se avaliar até que ponto o Diário de Notícias e o Diário de Notícias da Made...

Data: 2010   |   Origem: Ubi Thesis - Conhecimento Online

TOURISM AND GASTRONOMY: THE VALUATION OF ALGARVE´S GASTRONOMIC HERITAGE

HENRIQUES, CLÁUDIA; ESGHT/Universidade do Algarve; CUSTÓDIO, MARIA JOÃO; Investigadora da Universidade do Algarve

Gastronomy can be an important local, regionaland country tourist and cultural attraction. Portugalis recognized as one of the best food and winedestinations in Europe and the “Gastronomyand Wines” product is identifi ed as representinguntapped potential for tourism by the NationalStrategic Plan of Tourism for Portugal (2006-2015)In Algarve, this product is regarded as a secondarymotivation for almost all strat...

Data: 2010   |   Origem: Tourism & Management Studies

Desenvolvimento de polpa de pera Rocha. Estabilização química e estudo da compo...

Henriques, Cláudia Catarina Belchior

Mestrado em Engenharia Alimentar - Qualidade e Segurança Alimentar - Instituto Superior de Agronomia ; The main objective of this work was the development of a new product, a Rocha pear pulp nutritionally and sensory stabilized. The produced pulp also contains blackberry, lemon/pineapple and wheat bran. It’s possible to produce an antioxidant and fibre enriched food from an important pear variety, very charact...

Data: 2009   |   Origem: Repositório da UTL

Percursos Turístico-Culturais e Criatividade: Que futuro para a relação entre t...

Henriques, Cláudia; ESGHT/Universidade do Algarve; Moreira, Maria Cristina; Universidade do Minho

The present article intends to consider the challenges that the structuring of a tourist-cultural route between Brazilian and Portuguese cities can have in the development of tourist experiences leading to the learning of the relationship between peoples of different countries but with common cultures. It also intends to investigate the receptivity of the residents of two cities (Rio de Janeiro and Oporto) to t...

Data: 2007   |   Origem: Tourism & Management Studies

Turismo, Cidade e Cultura - Planeamento e Gestão Sustentável

Henriques, Cláudia; ESGHT/Universidade do Algarve

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Data: 2006   |   Origem: Tourism & Management Studies

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