Encontrados 12 documentos, a visualizar página 1 de 2

Ordenado por Data

Trousseau's Syndrome Due to Asymptomatic Pancreatic Adenocarcinoma

Murinello, A; Guedes, P; Rocha, G; Serrano, A; Figueiredo, A; Damásio, H; Freire, J; Cunha, F; Alves, L

Os autores relatam um caso de Síndrome de Trousseau, manifestado por trombose venosa migratória e embolia pulmonar, num doente de 58 anos assintomático até à data de internamento. O estudo desencadeado revela adenocarcinoma do pâncreas com metástases hepáticas, e a situação torna-se ainda mais grave após a ocorrência de um acidente vascular cerebral isquémico, aparentemente em relação com a paragem por 24 horas...


Dynamics of immunosuppression in hamsters with experimental visceral leishmaniasis

Fazzani,C.; Guedes,P.A.; Senna,A.; Souza,E.B.; Goto,H.; Lindoso,J.A.L.

Data: 2011   |   Origem: OASIS br


Industry/University collaboration in product focussed œnological research in Po...

Guedes, P.; Pina, C.; Santos, C.; Vasconcelos, I.; Silva, M. C.; Couto, J.A.; Hogg, T.; Cabral, L.; Vieira, M.; Pessanha, M.; Graca, A.

A innovative model of collaboration between a wine company and a university research group is presented. A protocol was established as a response to the perceived need to, on the part of the university, (i) focus research on specific scientific bottlenecks which would have a real impact in the producing industry and, on the part of the company, (ii) to have access to the scientific capacity to conduct in-depth ...


Defining the uniqueness of monovarietal wines from native portuguese varieties ...

Guedes, P.; Pina, C.; Santos, C.; Vasconcelos, I.; Silva, M. C. M.; Hogg, T.; Cabral, L.; Vieira, M.; Pessanha, M.; Soares Franco, J. M.

Studies have been carried out on red and white monovarietal wines vinified during the 1995, 1996 and 1997 harvests. The essential aim being to evaluate sensory quality, correlate it with chemical analytical data and relate these to the various winemaking options available. Hence selective native varieties from the Douro, Dao, Bairrada and Vinhos Verdes regions have been studied and the analytical / sensorial da...


Defining the uniqueness of monovarietal wines from native portuguese varieties ...

Guedes, P.; Pina, C.; Santos, C.; Santos, S.; Vasconcelos, I.; Silva, M. C. M.; Hogg, T.


Industry / university collaboration in product focussed oenological research in...

Guedes, P.; Pina, C.; Santos, C.; Santos, S.; Vasconcelos, I.; Silva, M. C. M.; Hogg, T.


Influência das características aromáticas da casta e do seu estado de maturação...

Santos, S.; Guedes, P.; Pina, C. M. G.; Santos, C.; Hogg, T.; Vasconcelos, I.

As características quimicas e consequentenente organolepticas de um Vinho estão dependentes de vários factores, tais como o clima, o tipo de solo; a exposição solar e o modo de condução da vinha, a origen genética das castas, etc. A região do Douro é caracterizada por um clima temperado, onde a vinha está implantada em terrenos de granitos a xistos de fraca fertidade(2). A maturação da uva condiciona a qualid...


Caracterização química e sensorial de vinhos provenientes de castas nobres da r...

Guedes, P.; Pina, C.; Santos, C.; Santos, S.; Vasconcelos, I.; Cabral, L.; Vieira, M.; Hogg, T.


Cultivars of vitis vinifera used for white wine production: initial characteris...

Guedes, P.; Pina, C. M. G.; Santos, C.; Vasconcelos, I.; Hogg, C.; Couto, J. A.; Cunha, L. M.; Hogg, T. A.


12 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor











Data






Tipo de Documento



Recurso




Assunto














    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia