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Delayed enhancement cardiac MRI: reduction of image artefacts in patients with ...

Freitas, Andreia Calisto de

Tese de mestrado integrado em Engenharia Biomédica e Biofísica, apresentada à Universidade de Lisboa, através da Faculdade de Ciências, 2013 ; DE-MRI (do inglês delayed enhancement magnetic resonance imaging) consiste numa técnica de imagiologia de ressonância magnética (MRI do inglês Magnetic Resonance Imaging) com especial aplicação em patologias cardíacas. Nos últimos anos, as técnicas de imagiologia de res...


Development and validation of a multi-residue and multiclass ultra-high-pressur...

Freitas, Andreia; Barbosa, Jorge; Ramos, Fernando

A multi-residue screening method for 33 antibiotics from five different families was employed to simultaneously determine sulphonamide, tetracycline, macrolide, quinolone and chloramphenicol antibiotics using ultra high pressure liquid chromatography tandem mass spectrometry. A simple sample preparation method was developed using protein precipitation, centrifugation and solid phase extraction and was optimised...


Development, optimization and application of an analytical methodology by ultra...

Leite, Marta; Freitas, Andreia; Azul, Anabela Marisa; Barbosa, Jorge; Costa, Saul; Ramos

Amanitins, highly toxic cyclopeptides isolated from various Amanita species, are the most potent poisons accounting for the hazardous effects on intestinal epithelium cells and hepatocytes, and probably the sole cause of fatal human poisoning. The present study was focused on the development, optimization and application of an analytical methodology by ultra performance liquid chromatography-tandem mass spectr...


Atividades das enzimas peroxidase (POD) e polifenoloxidase (PPO) nas uvas das c...

Freitas,Andreia Andrade de; Francelin,Maria Fernanda; Hirata,Gláucia Freitas; Clemente,Edmar; Schmidt,Flávio Luis

A peroxidase e a polifenoloxidase estão relacionadas com o escurecimento de frutas, por isso o controle das atividades destas enzimas é de grande importância para a tecnologia de alimentos. Neste trabalho estudaram-se as atividades dessas enzimas nas uvas frescas das cultivares Benitaka e Rubi, bem como as suas termoestabilidades e as suas atividades enzimáticas residuais no suco e nas geléias (extra e light). ...

Data: 2008   |   Origem: OASIS br

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