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Improving the lipid nutritive value of poultry meat through the incorporation o...

Ponte, Patricia; Prates, J.A.M; Crespo, J.P.; Crespo, D.G.; Mourão, José Luís,; Alves, S.P; Bessa, J.B.; Chaveiro-Soares, M.A.; Ferreira, L.M.A.

Dehydrated forages are assumed to be good sources of α-linolenic acid (ALA) and lipid-soluble antioxidant compounds (vitamin E homologs and β-carotene). The effects of including a dehydrated leguminous-based forage in a typical diet for broiler chicken, on performance, meat quality, and fatty acid composition were evaluated. One hundred sixty 1-d-old male commercial broiler chicks (Ross 308) were housed in 20 b...

Data: 2008   |   Origem: Repositório da UTAD

Produção de frangos de carne em pastagens à base de Leguminosas

Ponte, P.I.P; Rosado, C.M.C; Crespo, J.P; Crespo, D.G; Chaveiro-Soares, M.A; Mourão, J.L; Mendes, I; Gama, L.T; Prates, J.A.M; Ferreira, L.M.A

Portugal apresenta reconhecidas potencialidades edafoclimáticas para a produção de pastagens à base de leguminosas, tanto em condições de regadio como de sequeiro. Este trabalho pretendeu avaliar a possibilidade de desenvolver formas alternativas para a produção de frangos de carne em pastagens. Avaliou-se o desempenho produtivo de frangos RedBro Cou Nu x RedBro M mantidos dos 28 aos 56 dias em pastagens de se...

Data: 2006   |   Origem: Repositório da UTAD

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