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Banana as adjunct in beer production : applicability and performance of ferment...

Carvalho, Giovani B. M.; Silva, Daniel Pereira da; Bento, Camila V.; Vicente, A. A.; Teixeira, J. A.; Felipe, Maria das Graças A.

Traditionally, the raw materials for beer production are barley, hops, water, and yeast, but most brewers use also different adjuncts. During the alcoholic fermentation, the contribution of aroma compounds from other ingredients to the final beer flavor depends on the wort composition, on the yeast strain, and mainly on the process conditions. In this context, banana can also be a raw material favorable to alco...


Análise da fermentação em bioreatores cilindrocônicos de bancada na elaboração ...

Matos, Gislaine Fernandes de; Teixeira, J. A.; Silva, Daniel Pereira da; Vicente, A. A.; Felipe, Maria das Graças A.; Silva, João B. Almeida e

O aumento do extrato inicial de fermentação e uso de adjuntos na substituição do malte vem sendo uma alternativa para diminuição de custos na produção de cervejas. Uma outra característica deste processo tem sido a utilização de nutrientes para aumentar a produtividade volumétrica em etanol. Pelo fato da banana ser uma fruta abundante no Brasil e ser pouco qualificada para a exportação, pode-se utilizá-la como ...


Total soluble solids from banana : evaluation and optimization of extraction pa...

Carvalho, Giovani B. M.; Silva, Daniel Pereira da; Santos, Júlio C.; Izário Filho, Hélcio J.; Vicente, A. A.; Teixeira, J. A.

Banana, an important component in the diet of the global population, is one of the most consumed fruits in the world. This fruit is also very favorable to industry processes (e.g., fermented beverages) due to its rich content on soluble solids and minerals, with low acidity. The main objective of this work was to evaluate the influence of factors such as banana weight and extraction time during a hot aqueous ex...


Banana : an alternative as adjunct and natural aromatic compound for beers

Carvalho, Giovani B. M.; Silva, Daniel Pereira da; Vicente, A. A.; Felipe, Maria das Graças A.; Teixeira, J. A.; Silva, João B. Almeida e


A new strategy for using banana as an ingredient in the brewing process

Carvalho, Giovani B. M.; Silva, Daniel Pereira da; Vicente, A. A.; Felipe, Maria das Graças A.; Teixeira, J. A.; Silva, João B. Almeida e

Beer is a traditionally fermented beverage made from malted grains of barley, hops, yeast, and water, while banana is an important food crop cultivated widely in tropical and subtropical areas and is one of the major fruits in Brazil. Besides, the banana is also very favorable to food industry (e.g. fermented beverages) due to its rich content on soluble solids, presence of minerals, and providing low acidity. ...


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