The development of seismogenic source models is one of the first steps in seismic hazard assessment. In seismic hazard terminology, seismic source zones (SSZ) are polygons (or volumes) that delineate areas with homogeneous characteristics of seismicity. The importance of using knowledge on geology, seismicity and tectonics in the definition of source zones has been recognized for a long time. However, the defin...
Abstract: SHARE (Seismic Hazard Harmonization in Europe) is an EC-funded project (FP7) that aims to evaluate European seismic hazards using an integrated, standardized approach. In the context of SHARE, we are compiling a fully-parameterized active fault database for Iberia and the nearby offshore region. The principal goal of this initiative is for fault sources in the Iberian region to be represented in SHARE...
To estimate where future earthquakes are likely to occur, it is essential to combine information about past earthquakes with knowledge about the location and seismogenic properties of active faults. For this reason, robust probabilistic seismic hazard analysis (PSHA) integrates seismicity and active fault data. Existing seismic hazard assessments for Portugal rely exclusively on seismicity data and do not incor...
The development of seismogenic source models is one of the first steps in seismic hazard assessment. In seismic hazard terminology, seismic source zones (SSZ) are polygons (or volumes) that delineate areas with homogeneous characteristics of seismicity. The importance of using knowledge on geology, seismicity and tectonics in the definition of source zones has been recognized for a long time [1]. However, the d...
2008
Derivados cárneos; Lingüiças frescal e defumada: fluxograma do processamento de lingüiças; Passo a passo para a elaboração industrial da lingüiça; Formulação para elaboração de lingüiças de carne caprina e ovina sem adição de gordura suína. ; 2007 ; Prática / Processo agropecuário.
2007
O presente trabalho traz em pormenores as mais recentes recomendações voltadas para unidades de processamento, especialmente para os pequenos estabelecimentos. O documento, obviamente, destina-se aos atores diretamente envolvidos com o elo da cadeia em apreço. Entretanto, o mesmo certamente constitui referência para técnicos e estudantes com interesse no processamento industrial das carnes caprina e ovina. ; ...
Esta publicação apresenta orientações para execução de práticas racionais que alertam para os cuidados desde o abate ao preparo da carcaça da categoria animal, cuja implementação é uma agregação de valores ao produtor rural e conseqüentemente, na geração de renda e qualidade do produto final. ; 2006
2006
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