Encontrados 22 documentos, a visualizar página 1 de 3

Ordenado por Data




Identificação das Necessidades dos Utilizadores da Informação Microbiológica da...

Viegas, Silvia; Dias, M. Graça; Brazão, Roberto; Miranda, Nuno; Oliveira, Luisa

Introdução. A partilha e centralização de informação microbiológica entre os intervenientes da cadeia alimentar contribuirá para a identificação de perigos e riscos, contribuindo para o controlo e prevenção de toxinfeções alimentares. Objetivos. Identificação de necessidades e prioridades dos utilizadores de informação microbiológica na cadeia alimentar. Material e Métodos. O INSA, IP estabeleceu uma parceria c...


External Scientific Report - Updated food composition database for nutrient intake

Roe, M.A.; Pakkala, H.; Finglas, P.M.; Oliveira, Luisa; Dias, M. Graça; On behalf of the project consortium

This report is the final report of the EFSA contract CFT/EFSA/DCM/2011/03. The aim of the project was to provide EFSA with an updated food composition database covering approximately 1750 foods in combination with additional FoodEx2 facet descriptors included in the EFSA FoodEx2 classification system, and to expand the dataset to include harmonised information on the most common composite recipes of European co...


Identifying Needs of Food Composition Database Users – PortFIR experience

Dias, M. Graça; Viegas, Silvia; Brazão, Roberto; Oliveira, Luisa

Information sharing and management among all the intervenients in food chain is crucial to improve food safety and to promote and protect public health. It optimizes resources usage and provides evidence support to define and promote policies in food and nutrition and to increase the efficiency of food productive systems. Objectives. To share information among Portuguese Food Composition Table users, to identif...


Pilot project on the implementation of FoodEx2 as part of the Standard Sample D...

Lopes, Ana; Ravasco, Francisco; Tomé, Sidney; Pereira, João; Dias, M. Graça; Vasco, Elsa; Oliveira, Luisa

Relatório Final do Projeto ; EFSA supporting publication 2013:EN-454 (External Scientific Report) ; EFSA's Working Group on Food Classification launched in late 2011 the first version of a new and more comprehensive classification and description system for food and feed suitable for exposure assessment in different areas of food safety which was designated FoodEx2. Before being fully implemented, FoodEx2 nee...


Rede Portuguesa sobre Composição de Alimentos - GT da Amostragem - Resultados e...

Dias, M. Graça; Brazão, Roberto; Oliveira, Luisa; Marramaque, M.Cândida


Grupo de Trabalho Porções da Rede Portuguesa sobre Composição de Alimentos: tra...

Brazão, Roberto; Dias, M.Graça; Oliveira, Luisa; Dias, Catarina; Ferreira, Rita


Trabalho desenvolvido e perspetivas futuras do Grupo de Trabalho Utilizadores

Viegas, Silvia; Brazão, Roberto; Dias, M.Graça; Oliveira, Luisa; Julio, Cláudia


22 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor











Data







Tipo de Documento




Recurso


Assunto















    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia