Encontrados 3 documentos, a visualizar página 1 de 1

Ordenado por Data

Dominance of Saccharomyces cerevisiae in wine fermentations: secretion of antim...

Albergaria, Helena; Branco, Patrícia; Francisco, Diana; Coutinho, Rute; Monteiro, Margarida; Malfeito-Ferreira, M.; Arneborg, Nils; Almeida, Maria G.

In present work we investigated the antagonistic effect by S. cerevisiae against several wine-related microbial species vis-à-vis the secretion of antimicrobial peptides (AMPs).

Data: 2013   |   Origem: Repositório do LNEG

Saccharomyces cerevisiae and Dekkera bruxellensis interactions in alcoholic fer...

Coutinho, Rute; Branco, Patrícia; Monteiro, Margarida; Malfeito-Ferreira, M.; Albergaria, Helena

The yeast Dekkera/Brettanomyces bruxellensis can cause enormous economic losses both in wine industry and fuel-ethanol processes due to production of phenolic off-flavour compounds and low ethanol productivities. In winemaking this microbial hazard is usually tackled by the use of chemical preservatives such as sulphur dioxide. In spite of this, D. bruxellensis strains are frequently found in wines at low level...

Data: 2013   |   Origem: Repositório do LNEG

Pulsed-field gel electrophoresis (PFGE) analysis of Listeria monocytogenes isol...

Neves, Elsa; Lourenço, António; Silva, Ana Carla; Coutinho, Rute; Brito, Luísa

Data: 2008   |   Origem: Repositório da UTL

3 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor











Data



Tipo de Documento



Recurso



Assunto















    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia