Encontrados 4 documentos, a visualizar página 1 de 1

Ordenado por Data

Evaluating potential alternatives to potassium caseinate for white wine fining:...

Cosme, F.; Capão, I.; Filipe-Ribeiro, L.; Bennett, R.N.; Mendes-Faia, Arlete

Data: 2012   |   Origem: Repositório da UTAD

Optimization of honey-must preparation and alcoholic fermentation by Saccharomy...

Mendes-Ferreira, Ana; Cosme, F.; Barbosa, C.; Falco, V.; Inês, A.; Mendes-Faia, Arlete

Data: 2010   |   Origem: Repositório da UTAD

Interactions between protein fining agents and proanthocyanidins

Cosme, F.; Ricardo-da-Silva, J.M.; Laureano, O.

A comparative fining trial was conducted in a laboratory scale to study the influence of protein fining agents on proanthocyanidins, colour and browning potential of white wine. The monomeric flavanols were significantly depleted by casein, and gelatine with low molecular weight (MW) distribution, and isinglass obtained from fish swim bladder (MW > 94.0, containing some bands in the range 94.0–43.0 and at 20.1 ...

Data: 2008   |   Origem: Repositório da UTL

Homenagem a José Gomes Bento

Rui Trindade; Ariana Cosme; F. Antunes; Amélia Lopes; M. Rangel


4 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor











Data





Tipo de Documento


Recurso




Assunto














    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia