Encontrados 2 documentos, a visualizar página 1 de 1

Ordenado por Data

Uma abordagem sensorial e quimica ao aroma de aguardentes vinicas envelhecidas ...

Sousa, Raul Bruno de; Caldeira, Ilda; Belchior, A.P.; Clímaco, M. Cristina

The maturation of wine brandies in wooden barrels origin many sensory and physical-chemical changes in these alcoholic beverages. This work studies the odorants in different aged brandies from Lourinhã. These brandies were analyzed by gas chromatography coupled to olfactometry (CG-O). A panel taster profiled these brandies and the identified odorants were also quantified by gas chromatography coupled to a flame...

Data: 2008   |   Origem: Repositório da UTL

Efeito da secagem natural na composição quimica da madeira de castanheiro usada...

Sousa, Raul Bruno de; Canas, Sara; Caldeira, Ilda; Mateus, Ana M.; Belchior, A. Pedro; Climaco, M. Cristina

The ageing of high quality brandies requires a period of storage in wooden barrels. Several studies have showed the great influence of the seasoning process on the characteristics of oak wood and their influence on wines and brandies quality. This study provides, for the first time, specific information about the seasoning effects on portuguese chestnut wood from two different geographical origins, namely on th...

Data: 2006   |   Origem: Repositório da UTL

2 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor









Data



Tipo de Documento


Recurso


Assunto















    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia