Encontrados 4 documentos, a visualizar página 1 de 1

Ordenado por Data

Isolation of total RNA from ripe and unripe soursop (Annona muricata L.) fruit

Brasil, Isabella Montenegro; Otoch, Maria de Lourdes Oliveira; Costa, José Hélio; Maia, Geraldo Arraes; Lima, Maria da Guia Silva

Soursop fruit tissue is known by its acidic pH and high levels of polysaccharides, polyphenolics and secondary metabolites. These conditions are recognized to interfere unfavorably with conventional methodologies for RNA isolation. We describe here a rapid and simple method for the isolation of total RNA from soursop fruit. RNA was extracted in less than 4 h through a combination of SDS/potassium acetate precip...


Storage stability of cashew apple juice preserved by hot fill and aseptic proce...

Costa,Maria Cecília Oliveira; Maia,Geraldo Arraes; Figueiredo,Raimundo Wilane de; Souza Filho,Men de Sá Moreira de; Brasil,Isabella Montenegro

Cashew (Anacardium occidentale L.) apples from Pacajus, Ceará State, Brazil, were processed into high pulp content juice. The juice was packed either by hot fill or an aseptic process and evaluated for physical, physical-chemical, and sensorial changes during a 12-month storage period at room temperature. The results indicated that pH, soluble solids, total acidity, total sugar content and color did not change ...

Data: 2003   |   Origem: OASIS br

Estudo da produção do suco clarificado de cajá (Spondias lutea L.)

SILVA,Antonio de Pádua Valença da; MAIA,Geraldo Arraes; OLIVEIRA,Gerardo Sérgio Francelino de; FIGUEIREDO,Raimundo Wilane de; BRASIL,Isabella Montenegro

Cajás ( Spondias lutea L.), oriundos do município de Maranguape, Ceará, Brasil, foram processados em nível de escala-piloto para obtenção de suco clarificado através do emprego de enzimas pectinolíticas e agentes clarificantes. Aplicaram-se 120ppm de enzima pectinolítica (Pectinex Ultra SP-L) na polpa para obtenção do suco polposo e, em seguida, 500ppm de enzima pectinolítica (Pectinex-AR) no suco extraído, uti...

Data: 1999   |   Origem: OASIS br

Características de qualidade do suco polposo de cajá (Spondias lutea L.) obtido...

DA SILVA,Antônio de Pádua Valença; MAIA,Geraldo Arraes; OLIVEIRA,Gerardo Sérgio Francelino de; FIGUEIREDO,Raimundo Wilane de; BRASIL,Isabella Montenegro

Cajás (Spondias lutea L.), oriundas do município de Maranguape (CE - Brasil), em estádio de plena maturação foram processadas em escala-piloto para obtenção de suco integral através do processo de extração mecânico-enzimática. O produto final foi analisado com relação as suas características físico-químicas bem quanto ao perfil sensorial após estocagem de 120 dias à temperatura ambiente (28°C). A polpa foi trat...

Data: 1997   |   Origem: OASIS br

4 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor











Data





Tipo de Documento



Recurso



Assunto















    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia