Encontrados 91 documentos, a visualizar página 1 de 10

Ordenado por Data

Viability throughout storage of potential probiotic strains, when in contact wi...

Sousa, S.; Gullon, P.; Gullon, B.; Brandão, Teresa R. S.; Silva, Joana; Silva, C.L.M.; Pintado, Manuela E.; Morais, Alcina M. M. B.; Teixeira, Paula


Viability throughout storage of potential probiotic strains, when in contact wi...

Sousa, S.; Gullon, P.; Gullon, B.; Brandão, Teresa R.S.; Silva, Joana; Silva, Cristina L. M.; Pintado, Manuela E.; Morais, Alcina M. M. B.


An accessible approach to reduce Listeria monocytogenes from lettuce

Ramos, Bárbara; Brandão, Teresa R. S.; Teixeira, Paula; Silva, Cristina L. M.


Effect of pH upon viability of probiotic strains in contact with fruit pulps

Rodrigues, C.; Sousa, S.; Pinto, A. L.; Brandão, Teresa R.S.; Silva, Joana; Pintado, Manuela E.; Silva, Cristina L. M.; Morais, Alcina M. M. B.


Viability throughout storage of potential probiotic strains, when in contact wi...

Sousa, Sérgio; Gullón, Patricia; Gullón, Beatriz; Brandão, Teresa R.S.; Silva, Joana; Silva, Cristina L. M.; Pintado, M. E.; Morais, Alcina M. M. B.


O contributo do manual escolar para a clarificação dos processos de leitura do ...

Brandão, Teresa Maria da Silva

Dissertação de mestrado em Ciências da Educação (área de especialização em Supervisão Pedagógica do Ensino do Português) ; O trabalho com a leitura deve ser uma prática constante. Sendo a leitura o objeto privilegiado da disciplina de Língua Portuguesa, importa perceber como, na Escola, se ensina a ler e com que instrumentos. Neste âmbito, os manuais escolares constituem um dos materiais de apoio pedagógico ma...


Influence of aqueous ozone, blanching and combined treatments on microbial load...

Alexandre, Elisabete M. C.; Santos-Pedro, Dora M.; Brandão, Teresa R. S.; Silva, Cristina L. M.

The effectiveness of ozone in aqueous solution treatment on microbial inactivation was studied for three combinations microorganism/food: Listeria innocua/red bell peppers (artificially inoculated), total mesophiles/strawberries, and total coliforms/watercress, with two concentrations (0.3 and 2.0 ppm). Blanching treatments (50–60 C) were also individually applied and in combination with ozone, for studying po...


Modelling microbial load reduction in foods due to ozone impact

Alexandre, Elisabete M. C.; Brandão, Teresa R. S.; Silva, Cristina L. M.

Ozone is a strong sanitizer that can be applied as a convenient washing-treatment to foods. The main objective was to study the ozone impact on Listeria innocua in red bell peppers, total mesophiles in strawberries and total coliforms in watercress. Modelling microbial load reduction throughout treatment time and due to ozone effect were also targets. The microbiological reductions observed for ozonated samples...




91 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor











Data











Tipo de Documento





Recurso



Assunto















    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia