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Predicting olive phenology in Portugal in a warming climate

Melo-Abreu, J.P.; Cordeiro, A.M.; Maia, F.B.; Barba, N.G.; Barros, F.; Ribeiro, A.C.; Neves, A.; Vilallobos, F.; Nunes, L.F.; Cardoso, R.M.

Prediction of flowering of olive trees should account for chilling requirements, using an appropriate chilling unit for the accounting of chilling accumulation. After chilling requirements are satisfied, dormancy break takes place. Thereafter, the trees enter the forcing phase, in which the thermal time approach is used, but an appropriate base temperature must be determined. Such a model was developed, calibra...

Data: 2012   |   Origem: Biblioteca Digital do IPB

Qualidade do azeite e sua relação com a cultivar e o clima em Portugal

Melo-Abreu, J.P.M. de; Maia, F.B.; Vasconcelos, P.; Ribeiro, A.C.; Barba, N.G.; Barros, F.; Cordeiro, A.M.; Neves, A.

A qualidade do azeite pode ser um elemento diferenciador, permitindo a prática de melhores preços num mercado cada vez mais competitivo. Os constituintes que mais têm sido apontados como tendo propriedades benéficas para a saúde são a composição acídica elevada em monoinsaturados, os valores elevados de tocoferóis, nomeadamente do atocoferol (vitamina E), e de polifenóis. A cultivar, a temperatura e o índice de...

Data: 2012   |   Origem: Biblioteca Digital do IPB

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