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Influence of the practices used in lettuce salads preparation in a catering uni...

Rodrigues, Ângela; Ramalhosa, Elsa; Angélico, Conceição Vaz; Pereira, Ermelinda

Nowadays, the consumption of vegetables has assumed particular importance. Several studies over the last decade have shown that the consumption of vegetables may reduce the occurrence of cancers and lessen the risk of coronary heart disease. However, leafy green vegetables may represent some microbiological hazards. In spite of this, catering units that offer these kinds of products have to guarantee their qual...

Data: 2011   |   Origem: Biblioteca Digital do IPB

Metais em pescado

Angélico, Conceição Vaz; Fernandes, Conceição

Actualmente, existe uma forte consciência da importância do peixe na alimentação humana. Em termos de consumo de peixe, Portugal é o terceiro país do mundo no consumo deste alimento, com uma média de anual, per capita, de 60 Kg. No entanto, o acentuado crescimento populacional e o grande desenvolvimento tecnológico têm levado, indubitavelmente, ao aumento da poluição. Os ecossistemas aquáticos são, por excelênc...

Data: 2010   |   Origem: Biblioteca Digital do IPB

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