Encontrados 6 documentos, a visualizar página 1 de 1

Ordenado por Data

Characterization of Gluten-free Bread Prepared From Maize, Rice and Tapioca Flo...

Alvarenga, Nuno Bartolomeu; Cebola Lidon, Fernando; Belga, Elisa; Motrena, Patrícia; Guerreiro, Suse; Carvalho, Maria João; Canada, João

Disponível em livre acesso no sítio do DOAJ em http://recent-science.com/index ; This work aims to check the rheological, physicochemical and sensory characteristics of gluten-free bread produced with corn, rice and tapioca flours, using the hydrocolloid seaweed agar-agar. Relatively to wheat bread, it was found that the pH was slightly lower in gluten-free bread. In the crust only the brightness remained sign...


Sensory Properties of Macaroni with and without Green Banana Pulp and the Appli...

Alvarenga, Nuno Bartolomeu; Borralho, Elsa; Escola, Hugo; André, Samuel; Carola, Teresa; Ribeiro, Carlos; Dias, João; Taipina, Magda; Lamardo, Leda

This article belongs to a special issue 11th International Congress on Engineering and Food (ICEF11) Edited By George Saravacos, Petros Taoukis, Magda Krokida, Vaios Karathanos, Harris Lazarides, Nikolaos Stoforos, Constantina Tzia and Stavros Yanniotis ; The green banana flour or green banana is a complex–carbohydrate source (mainly as resistant starch), minerals, vitamins and fiber. It is important to take i...


Characterization of Gluten-free Bread Prepared From Maize, Rice and Tapioca Flo...

Alvarenga, Nuno Bartolomeu; Cebola Lidon, Fernando; Belga, Elisa; Motrena, Patrícia; Guerreiro, Suse; Carvalho, Maria João; Canada, João

Disponível em livre acesso no sítio do DOAJ em http://recent-science.com/index ; This work aims to check the rheological, physicochemical and sensory characteristics of gluten-free bread produced with corn, rice and tapioca flours, using the hydrocolloid seaweed agar-agar. Relatively to wheat bread, it was found that the pH was slightly lower in gluten-free bread. In the crust only the brightness remained sign...

Data: 2011   |   Origem: Repositório Comum

Introdução da tecnologia de congelação na produção de queijo de ovelha

Alvarenga, Nuno Bartolomeu Mendes Godinho

Doutoramento em Engenharia Agro-Industrial - Instituto Superior de Agronomia ; The present thesis was performed to study the introduction of freezing on the production of raw ewe’s milk semi-soft cheese, e.g. Serpa cheese. The study has integrated the monitoring of physico-chemical and structural properties during ripening and the optimisation of parameters related to the freezing process: i) the optimum stage...

Data: 2008   |   Origem: Repositório da UTL

Ensaios realizados no Centro Hortofrutícola (2001/2003)

Regato, Mariana Augusta Duarte; Guerreiro, Idália Manuela; Silva, Osvaldo Pantaleão; Dôres, José Manuel; Canada, João Boavida

Projecto nº 347 - Centro Hortofrutícola - Acção 8.1 do PO AGRO. Instituto Politécnico de Beja. Escola Superior Agrária, 2004. ; Este Projecto tem como objectivos dinamizar o Centro Hortofrutícola, o que tem sido conseguido através do empenho e interesse dos alunos desta Escola que têm efectuado os seu trabalhos de fim de Curso nestas áreas, assim como de outros trabalhos desenvolvidos no Centro, alguns dos qua...


Características do tomate de indústria cultivado segundo os modos de produção b...

Canada, João Boavida; Regato, Mariana Augusta Duarte; Alvarenga, Nuno Bartolomeu; Alves, Maria João; Figueiredo, Hugo João

Projecto nº 347 - Centro Hortofrutícola - Acção 8.1 do PO AGRO. Instituto Politécnico de Beja. Escola Superior Agrária, 2004 ; Pretendeu-se com este trabalho verificar as diferenças em termos de produtividade e qualidade de três cultivares (cvs.) de tomate para indústria (Rio Grande, CXD 187 e CXD 204), aplicando o método de produção biológico (normas estabelecidas no Regulamento (CEE) nº 2092/91) e o de produ...


6 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor











Data




Tipo de Documento




Recurso




Assunto















    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia