Encontrados 7 documentos, a visualizar página 1 de 1

Ordenado por Data

Properties of hazelnut as influenced by packaging and storage

Guiné, Raquel; Almeida, Cátia; Correia, Paula

Food quality is a concept that has unquestionable interest to Industries and consumers, hence the concern to preserve the products under appropriate conditions, avoiding physical and chemical changes that jeopardize the integrity of the foods. In this context, evaluation of some physical and chemical properties was done in order to investigate the effects of storage in hazelnuts, under certain conditions of tem...


Evaluation of conservation conditions on nuts properties

Guiné, Raquel; Almeida, Cátia; Correia, Paula

Dried fruits like nuts are very much appreciated, but because of their low water activity may be susceptible to undesirable changes during storage. Therefore, this work was undertaken to study the effect of different storage conditions on three types of nuts commonly consumed in Portugal (almond, hazelnut and walnut). The samples were originated from different countries and while most had the internal skin on, ...


Effect of packaging and conservation conditions on some physical-chemical prope...

Guiné, Raquel; Almeida, Cátia; Correia, Paula

Introduction: Food quality is a concept that has attracted the attention of Industries and consumers, hence the concern to preserve the products under appropriate conditions, avoiding physical and chemical changes that jeopardize the integrity of the food. In this context, assessments were made of the physical and chemical properties in order to investigate the effects of storage in almonds, under certain condi...


Influence of storage conditions and type of package on some properties of walnuts.

Guiné, Raquel; Almeida, Cátia; Correia, Paula

The quality of dehydrated products is a concern because, due to their very low moisture content, they tend to rehydrate quite easily, thus compromising the chemical, enzymatic or microbial stabilities, as well as the nutritional and sensorial properties. Having this in mind, this study was undertaken to evaluate the effects of storage in walnuts, under certain conditions of temperature, relative humidity and di...


Alunos com perturbação de hiperatividade e défice de atenção : intervenção educ...

Almeida, Cátia Marina dos Milagres Figueiredo de

A PHDA Perturbação de Hiperatividade e Défice de Atenção é uma problemática cada vez mais comum na infância e afeta 3 a 7,5% das crianças em idade escolar. Existem três subtipos de PHDA, dependendo da combinação de sintomas que a criança apresenta. Algumas crianças são predominantemente hiperativas ou impulsivas, enquanto outras apresentam significativas dificuldades de atenção ou ainda outras que tem ambas as ...


Adesivos de contacto na CaetanoBus

Almeida, Cátia Sofia Guedes

Estágio realizado na CaetanoBus e orientado pelo Eng.ª Manuela Pereira ; Tese de mestrado integrado. Engenharia Metalúrgica e de Materiais. Faculdade de Engenharia. Universidade do Porto. 2009


Monitorização do excesso de peso e obesidade na população infantil: Contributos...

Almeida, Cátia Sofia Costa

A obesidade é considerada como um problema de saúde pública, afectando homens e mulheres de todos os grupos etários e estratos socioeconómicos, tanto nos países desenvolvidos como nos chamados “em vias de desenvolvimento” (WHO, 2002). Com uma magnitude cuja projecção aponta para que em 2025 mais de 50% da população mundial seja obesa, é considerada doença e factor etiológico que provoca ou acelera o desenvolvim...

Data: 2010   |   Origem: Repositório da UTAD

7 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor







Data




Tipo de Documento



Recurso





Assunto















    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia