Encontrados 24 documentos, a visualizar página 1 de 3

Ordenado por Data

Avaliação do impacto do acompanhamento farmacoterapêutico no risco cardiovascula

Abreu, Marta Albuquerque

As DCV são a principal causa de mortalidade em Portugal, em linha com o que se verifica nos restantes países ocidentais. Nas DCV, aparecem hoje identificados fatores que, quando presentes, aumentam o risco da sua ocorrência ou desenvolvimento. É importante perceber que os FR não surgem habitualmente isolados, tendo tendência para se agrupar no indivíduo. Esta coexistência de múltiplos FR resulta num efeito comb...


Optimization of ultrasounds preservation treatment applied to whole tomato frui...

Pinheiro, J.; Alegria, Carla; Abreu, Marta; Gonçalves, E. M.; Silva, Cristina L. M.


Degradation kinetics of colour, vitamin C and drip loss in frozen broccoli (Bra...

Gonçalves, Elsa M.; Abreu, Marta; Brandão, Teresa R.S.; Silva, Cristina L.M.

Studies were undertaken on colour CIE L*a*b* values, vitamin C (ascorbic acid) and drip loss alterations of frozen broccoli (Brassica oleracea L. ssp. Italica) stored at isothermal ( 7, 15, and 25 C) and non-isothermal (accelerated life testing with step-stress methodology; temperature range from 30 to 5 C) conditions. The storage temperatures were selected according to conditions that occur in the cold c...


Heat treatment evaluation on quality and safety of whole tomato (lycopersicum e...

Pinheiro, Joaquina; Alegria, Carla; Abreu, Marta; Fernandes, Isabel; Gonçalves, Elsa M.; Silva, C. L. M.

Proceedings of the International Conference “Environmentally friendly and safe technologies for quality of fruit and vegetables”, held in Universidade do Algarve, Faro, Portugal, on January 14-16, 2009. This Conference was a join activity with COST Action 924. ; Quality and safety attributes, like colour (CIELab parameters), texture (Maximum force – MF), total phenolics content (TPC), peroxidase activity (POD)...


Heat treatment evaluation on quality and safety of whole tomato (lycopersicum e...

Pinheiro, Joaquina; Alegria, Carla; Abreu, Marta; Fernandes, Isabel; Gonçalves, Elsa M.; Silva, Cristina L. M.


Heat treatment evaluation on quality and safety of whole tomato (Lycopersicum E...

Pinheiro, Joaquina; Alegria, Carla; Abreu, Marta; Fernandes, Isabel; Gonçalves, Elsa M.; Silva, Cristina L. M.


Modelización del cambio de color y firmeza de tomates (Lycopersicum esculentum ...

Pinheiro, Joaquina; Alegria, Carla; Abreu, Marta; Gonçalves, Elsa M.; Silva, Cristina L. M.

The effect of temperature and storage time on tomatoes (Lycopersicum esculentum L.) colour (a* and ºh) and firmness (maximum force) were analysed at 2º, 5º, 10º, 15º and 20 ºC. The development of these quality attributes followed a fractional kinetic model. The regression coefficient (R2) for the generated models were high, 0.94 for both colour parameters (a* and ºh) and 0.84 for firmness. A significant (p<0.05...


Modelling colour and firmness changes of stored tomatoes (lycopersicum esculent...

Pinheiro, Joaquina; Alegria, Carla; Abreu, Marta; Gonçalves, Elsa M.; Silva, Cristina L. M.


Caracterização sensorial e análise bacteriológica do peixe-sapo (Lophius gastro...

Abreu,Marta Guimarães de; Freitas,Mônica Queiroz de; Jesus,Edgar Francisco Oliveira de; São Clemente,Sérgio Carmona de; Franco,Robson Maia

As amostras de filé de peixe-sapo (Lophius gastrophysus) receberam doses de 3, 5, e 7kGy de radiação gama. A contagem de bactérias heterotróficas aeróbicas psicotróficas foi realizada em diferentes tempos de estocagem à temperatura de 0&deg;C, juntamente com a amostra controle. Também foi analisado o perfil sensorial de sabor e aroma, além da avaliação da preferência quanto à cor. Dentre as amostras irradiadas,...

Data: 2008   |   Origem: OASIS br

Colour and texture evaluation of whole tomatoes (Lycopersicum esculentum L.) at...

Pinheiro, Joaquina; Alegria, Carla; Abreu, Marta; Gonçalves, Elsa M.; Silva, Cristina L. M.


24 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor











Data











Tipo de Documento






Recurso





Assunto















    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia