Encontrados 14 documentos, a visualizar página 1 de 2

Ordenado por Data

Endothelialization of chitosan porous conduits via immobilization of a recombin...

Amaral, I. F.; Neiva, I.; Silva, F. Ferreira da; Sousa, S. R.; Piloto, A. M.; Lopes, C. D. F.; Barbosa, Mário A.; Kirkpatrick, C. J.; Pêgo, A. P.

The present study aimed to develop a pre-endothelialized chitosan (CH) porous hollowed scaffold for application in spinal cord regenerative therapies. CH conduits with different degrees of acetylation (DA; 4% and 15%) were prepared, characterized (microstructure, porosity and water uptake) and functionalized with a recombinant fragment of human fibronectin (rhFNIII7–10). Immobilized rhFNIII7–10 was characterize...


Modified Rose Bengal assay for surface hydrophobicity evaluation of cationic so...

Doktorovova, S.; Shegokar, R.; Martins-Lopes, Paula; Silva, A.M.; Lopes, C.M.; Müller, R.H.; Souto, E.B.

Data: 2012   |   Origem: Repositório da UTAD

Electroluminescence yield in xenon gas detectors

C.M.B. Monteiro; L.M.P. Fernandes; J.A.M. Lopes; L.C.C. Coelho; J.F.C.A. Veloso; J.M.F.dos Santos; K. Giboni; E. Aprile

The electroluminescence yield was studied for xenon gas as a function of the electric field in the scintillationregion, for room temperature using a gas proportional scintillation counter. A large area avalanche photodiode was used for the readout of the VUV secondary scintillation produced in the gas, together with the 5.9-keV x-rays directly absorbed in the photodiode. Using the latter as a reference for the ...

Data: 2012   |   Origem: Electrónica e Telecomunicações

Zoneamento Agroecológico do município de Miranda - MS.

CARVALHO JUNIOR, W. de; CHAGAS, C. da S.; BHERING, S. B.; SILVA, E. F. da; AMARAL, F. C. S. do; PEREIRA, N. R.; GONCALVES, A. O.; ZARONI, M. J.

2009

Data: 2009   |   Origem: OASIS br

Zoneamento Agroecológico do município de Bela Vista - MS.

AMARAL, F. C. S. do; PEREIRA, N. R.; GONCALVES, A. O.; ZARONI, M. J.; CARVALHO JUNIOR, W. de; CHAGAS, C. da S.; BHERING, S. B.; AGLIO, M. L. D.

2009

Data: 2009   |   Origem: OASIS br

Zoneamento Agroecológico do município de Caracol - MS.

CARVALHO JUNIOR, W. de; CHAGAS, C. da S.; BHERING, S. B.; SILVA, E. F. da; AMARAL, F. C. S. do; PEREIRA, N. R.; GONCALVES, A. O.; ZARONI, M. J.

2009

Data: 2009   |   Origem: OASIS br

Módulo de young: comparação de metodologias de medição

C. Sousa; M. T. Restivo; J. D. Rodrigues; A. M. Lopes; J. G. Mendes; C. Moreira da Silva; M. F. Chouzal


Monitorização da qualidade do leite de cabra durante a pasteurização e processa...

Martins, Rui C.; Coelho, A. M.; Lopes, Vítor V.; Pereira, Ricardo; Teixeira, J. A.; Vicente, A. A.

Este estudo avalia a viabilidade da espectroscopia UVVIS- SWNIR na degradação da qualidade do leite de cabra durante a pasteurização e aquecimento Ohmico. Foram utilizados: i) leite de cabra cru; ii) leite não processado, mas passado pelas bombas do pasteurizador e aquecimento Ohmico; e iii) leite processado por pasteurização e aquecimento Ohmico. Os espectros são recolhidos por sensor de fibra óptica em compri...


Macrorhabdus ornithogaster in ostrich, rhea, canary, zebra finch, free range ch...

Martins,N.R.S.; Horta,A.C.; Siqueira,A.M.; Lopes,S.Q.; Resende,J.S.; Jorge,M.A.; Assis,R.A.; Martins,N.E.; Fernandes,A.A.; Barrios,P.R.; Costa,T.J.R.

Since 2000, Macrorhabdus ornithogaster "megabacteriosis" has been diagnosed in the avian diseases laboratory in a diversity of avian species and varied spectrum of disease. The disease in some species (chickens, turkeys, guinea fowls) was clinically characterized by emaciation, prostration, loss of appetite, cachexia and death, with a typically chronic course. A more acute disease was observed in finches (canar...

Data: 2006   |   Origem: OASIS br

Flavanol-anthocyanin condensed pigments in plant extracts

González-Paramás, A.M.; Lopes-da-Silva, M.F.; Martin-Lopez, P.; Macz-Pop, G.; Gonzalez-Manzano, S.; Alcalde-Eon, C.; Perez-Alonso, J.J.

Pigments resulting from the direct condensation of anthocyanins and flavanols are usually associated with reactions taking place during processing and storage of plant-derived foods and beverages and have been particularly studied in aged red wines. In this paper, small amounts of flavanol-anthocyanin condensed pigments are found in different plant extracts. Structures are suggested for 10 such condensed pigmen...

Data: 2006   |   Origem: Biblioteca Digital do IPB

14 Resultados

Texto Pesquisado

Refinar resultados

Autor











Data











Tipo de Documento




Recurso








Assunto















    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia