Detalhes do Documento

Alterações ao longo da maturação nos taninos condensados da grainha, pelicula e...

Autor(es): Laureano, Olga cv logo 1 ; Ricardo-da-Silva, Jorge M. cv logo 2 ; Ó-Marques, João do cv logo 3 ; Reguinga, Rui cv logo 4

Data: 2005

Identificador Persistente: http://hdl.handle.net/10400.5/991

Origem: Repositório da UTL

Assunto(s): grapes; pruning; tannins; polymerization; maturation


Descrição
The purpose of the present work was to study the evolution of condensed tannins according to their degree of polymerization in seeds, pulp and skins, along the maturation using Cabernet Sauvignon and Tinta Roriz (Vitis vinifera L.) varieties. Additionally for this study a witness of each variety was compared with two modalities of fruit pruning, one of 50% and another one of 75%.
Tipo de Documento Artigo
Idioma Inglês
delicious logo  facebook logo  linkedin logo  twitter logo 
degois logo
mendeley logo

Documentos Relacionados



    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia