Detalhes do Documento

Survival of freeze-dried Lactobacillus plantarum and Lactobacillus

Autor(es): Carvalho, A. Sofia cv logo 1 ; Silva, Joana cv logo 2 ; Ho, Peter cv logo 3 ; Teixeira, Paula cv logo 4 ; Malcata, F. Xavier cv logo 5 ; Gibbs, Paul cv logo 6

Data: 2002

Identificador Persistente: http://hdl.handle.net/10400.14/5233

Origem: Veritati - Repositório Institucional da Universidade Católica Portuguesa

Assunto(s): Additives; Preservation; Processing; Starter cultures; Viability


Descrição
No significant differences were observed in the viability of Lactobacillus plantarum and Lactobacillus rhamnosus cells during freeze-drying in the presence or absence of inositol, sorbitol, fructose, trehalose, monosodium glutamate and propyl gallate. However, survival was higher during storage when drying took place in the presence of these compounds. Sorbitol produced more significant effects than the other compounds toward maintaining viability of freeze-dried L. plantarum and L. rhamnosus.
Tipo de Documento Artigo
Idioma Inglês
delicious logo  facebook logo  linkedin logo  twitter logo 
degois logo
mendeley logo

Documentos Relacionados



    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia