Detalhes do Documento

Colours of pure anthocyanidin 3-glucosides in aqueous solutions during storage

Autor(es): Cabrita, Luís cv logo 1 ; Fossen, Torgils cv logo 2 ; Andersen, Øyvind M. cv logo 3

Data: 1999

Identificador Persistente: http://hdl.handle.net/10198/3157

Origem: Biblioteca Digital do IPB

Assunto(s): Anthocyanins; Colour stability


Descrição
A study on anthocyanin stability and colour variation (intensity, lambda max., molar absorptivity) during storage at 10º and 23ºC over the pH range 1-12 was conducted for the 3-glucosides of the six common anthocyanidins. These results show that some anthocyanins may provide stable and intense bluish colour for extended application in slightly alkaline food products. For instance, there are some Mexican food (varieties of 'tacos') containing anthocyanins under alkaline conditions.
Tipo de Documento Documento de conferência
Idioma Inglês
delicious logo  facebook logo  linkedin logo  twitter logo 
degois logo
mendeley logo

Documentos Relacionados



    Financiadores do RCAAP

Fundação para a Ciência e a Tecnologia Universidade do Minho   Governo Português Ministério da Educação e Ciência Programa Operacional da Sociedade do Conhecimento União Europeia